24 / 04 / 2024

Safranbolu'da bu yıl 300 bin turist konaklayacak!

Safranbolu'da bu yıl 300 bin turist konaklayacak!

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 50 bin turistin konakladığı tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde, yıl sonuna kadar 300 bine ulaşılması bekleniyor dedi...



 Yılın ilk çeyreğinde yaklaşık 50 bin turistin konakladığı tarihi konaklarıyla ünlü Safranbolu ilçesinde, yıl sonuna kadar 300 bine ulaşılması bekleniyor.


Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Osmanlı döneminden kalan han, hamam, cami, çeşme ve köprü, anıt eserleri, kanyon ve mağara gibi eşsiz güzellikleri barındırdığını söyledi.


İlçenin üç katlı, 6-8 odalı, estetik evleriyle turistlere zamanda yolculuk imkanı sunduğunu belirten Aksoy, UNESCO tarafından dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında gösterilen Safranbolu'ya, yılın ilk üç ayında yaklaşık 50 bin turist geldiğini ve yıl sonu hedefinin 300 bin turist olduğunu dile getirdi.


Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:


"18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyıl başlarında inşa edilmiş konaklardan dönüştürülen yaklaşık 4 bin yatak kapasiteli otel ve pansiyonlarda doluluk oranı çok iyi. Günübirlik turistlerle bu yıl yaklaşık 900 bin turisti ağırlamayı hedefliyoruz. 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçemizde 4 mevsim turizm sezonu devam ediyor. UNESCO'nun Dünya Miras Kentleri Listesi'nde bulunan ilçemizdeki çok sayıda uygarlığın kültürel birikimi turistlerin ilgisini çekiyor. Yerli turistlerin yanı sıra Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden gelen turistlerin adeta akınına uğruyor."




AA


Geri Dön