26 / 04 / 2024

Safranbolu'da çeşme restorasyonları örnek proje seçildi!

Safranbolu'da çeşme restorasyonları örnek proje seçildi!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Safranbolu ilçesinde, tarihin korunması amacıyla hazırlanan Çeşmelerin Restorasyonu Projesi, Dünya Miras Şehirleri'ne örnek teşkil edecek 7 projeden biri seçildi.



Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak Portekiz'e bağlı Terceira Adası'nda gerçekleştirilen 38. Dünya Miras Şehirleri Organizasyonu Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldıklarını söyledi. 



Safranbolu'nun sahip olduğu tarihi koruma bilinciyle yürüttükleri projelerden Çeşmelerin Restorasyonu Projesi'nin Dünya Miras Şehirleri'ne örnek teşkil edecek 7 proje arasına girdiğine işaret eden Aksoy, "Kasımda Peru'nun Arequipa şehrinde düzenlenecek ve dünya çapında 150 şehirden bine yakın insanın katılacağı 13. Dünya Kongresi'nde projemizin sunumu yapılacak. Kongrede, proje sahibi şehrin belediye başkanı kürsüye davet edilip onure edilecek" ifadesini kullandı. 



"Safranbolu'da yaptığımız proje ve restorasyonlar, dünyanın çeşitli yerlerinde örnek teşkil ediyor" diyen Aksoy, "Dünya mirası olan şehrimizi dünyaya tanıtmak için yapacağımız daha çok proje var. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar birçok ecdat yadigarı eserimizi ayağa kaldırdık" şeklinde konuştu. 



Aksoy, çok sayıda tarihi eserin bulunduğu Safranbolu'yu gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak istediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bu kapsamda belediye olarak birçok proje gerçekleştirdik. Yaptığımız projelere devletimizin büyük destekleri oldu. Ayrıca, Karabük Üniversitesi ve belediyemizin iş birliğinde yaptığımız turizm master planıyla ilçeye gelen turist sayısını bir milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Belediye olarak ülkemiz ve dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen fuarlara katılarak ilçemizi tanıtıyoruz." 



Yedigün Gazetesi


Geri Dön