18 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alacak! İşte Sağlık Bakanlığı 2022 personel alımı başvuru şartları...

Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alacak! İşte Sağlık Bakanlığı 2022 personel alımı başvuru şartları...

ÖSYM'nin yayınladığı başvuru kılavuzuyla beraber Sağlık Bakanlığı personel işçi alımı için başvurular da başlamış oldu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel işçi alımı başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? İşte İŞKUR alım ilanı ve tüm ayrıntılar...



Konuyla ilgili yapılacak Sağlık Bakanlığı personel işçi alımına ilişkin şu açıklamalar yapıldı. 

"Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2022/5 Tercih Kılavuzuna saat 10.00'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 15 - 22 Mart 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 22 Mart 2022 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/5 Tercih Kılavuzu kurallarına göre,ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır.Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir."

Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alacak! İşte Sağlık Bakanlığı 2022 personel alımı başvuru şartları...

2022 SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabı aracılığıyla konu kapsamında gerçekleştirdiği açıklamasında, "Kırk bin kadro kapsamındaki 10.000 SÖZLEŞMELİ sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 SÜREKLİ İŞÇİ kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı için başvurular 15-21 Mart 2022 tarihleri arasında yapılacak. Alım için başvuruların 15 Mart tarihinden 21 Mart tarihine kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esubeiskurgovtr adresinden yapılacağı açıklandı. 

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzunun bugün yayınlanacağına dikkat çekti ve konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: 

"Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına tercih işlemleri için KPSS 2022/5 kılavuzunu yarın yayımlayacağız ve tercihleri başlatacağız. Tercihlerinizi 15-22 Mart tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr'den yapabilirsiniz. Sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön