26 / 04 / 2024

Sağlık Bakanlığı atama kurası 2022 ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı atama kurası 2022 ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Sağlık Bakanlığı tarafından 20 bin sağlık personeli alımı ile ilgili süreç 8 Mart’ta başladı. Uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atamalar için takvim belli oldu. İşte tüm detaylar...



Sağlık Bakanlığı 2022 yılı için 20 bin sağlık personeli alınacağını duyurdu ve başvurular 8 Mart'ta başladı. Başvuru sürecinin başlaması ile birlikte Sağlık Bakanlığı atama kurası 2022 ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte Sağlık Bakanlığı personel alım sürecine dair tüm merak edilenler... 

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri kura ile yapılacak. 

Sağlık Bakanlığı atama kurası 2022 ne zaman? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (http://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içerisinde gerçekleştirilecek. Kura yeri ve saati (http://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecek.

Başvuru yapacak adayların başvuru işlemlerini 14 Mart 2022 Pazartesi güü saat 18:00'a kadar tamamlamaları gerekiyor. Başvuruların değerlendirilmesi ve sonuçların PBS üzerinden ilanı ise 24 Mart 2022 perşembe günü yapılacak.

Peki, Sağlık Bakanlığı atama başvurusunda bulunacak olan adaylarda aranan şartlar ne? 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön