29 / 03 / 2024

Sağlık Bakanlığı hastaneleri üniversite hastanelerine dönüşecek!

Sağlık Bakanlığı hastaneleri üniversite hastanelerine dönüşecek!

Kamu Özel İşbirliği Sağlık Zirvesi"nde konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eğitim ve araştırma hastanelerini üniversite hastanelerine dönüştürmeye hazırlandıklarını açıkladı..



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eğitim ve araştırma hastanelerini üniversite hastanelerine dönüştürmeye hazırlandıklarını açıkladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı'nın üniversite hastaneleri dinamiklerine dönüşecek. Buralarda da eğitim, araştırma, tıp alanında bilimsel gelişmeler ve uygulamalarla Türkiye iddialı bir noktaya gelmiş olacak" dedi. 


Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Yatırım Ajansı, Elmadağ Hukuk Ofisi ve PPPExperts ortaklığıyla düzenlenen "Kamu Özel İşbirliği Sağlık Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, "Mutlu olmak için en çok ne istersin?" sorusu yöneltilen bireylerin yüzde 85'inin "sağlık" yanıtını verdiğini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlıklı olmakla ilgili talep birinci sıradaysa, sağlık alanındaki yatırımlar ne kadar güçlü vizyon taşıyorsa, o kadar güçlü karşılık bulacaktır. Biz bir tarafta 78 milyon, önümüzdeki 5-10'lu yıllarda 85 milyonluk bir nüfusa güçlü, dinamik bir sağlık hizmeti sunmayı hedeflerken, diğer taraftan yakın coğrafyamızdaki 1,5 milyarlık nüfusa da sağlık hizmeti sunmayı kendi vizyonumuzun içine aldık." Bu süreçte iki kurumsal yapıyı oluşturduklarını da anlatan Müezzinoğlu, bunlardan birincisinin yasal düzenlemelerini gerçekleştirdikleri Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı olduğunu ve kurumsal atama süreçlerinin başladığını belirtti. 


Müezzinoğlu, şehir hastanelerini güçlendirecek başka bir yapının da Sağlık Bilimleri Üniversitesi olduğunu belirterek, "Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Sağlık Bakanlığının üniversite hastaneleri dinamiklerine dönüşecek. Buralarda da eğitim, araştırma, tıp alanında bilimsel gelişmeler ve uygulamalarla Türkiye iddialı bir noktaya gelmiş olacak" dedi. Müezzinoğlu, inşaatı devam eden 36 bin yatak kapasiteli 220 hastanenin yüzde 5060'ının bu yıl, geri kalanının 2017 yılı başında hizmete gireceğini söyledi. Müezzinoğlu, "Türkiyede, 2017 sonunda 95 bin yatak kapasiteli, ile ri ve tıbbi teknolojiyle donatılmış hastaneler hizmet verecek" diye konuştu. 


Bizim Gazete


Geri Dön