18 / 04 / 2024

devlet hastanelerinin üniversite olması 2015

devlet hastanelerinin üniversite olması 2015

Kamu Özel İşbirliği Sağlık Zirvesi"nde konuşma yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eğitim ve araştırma hastanelerini üniversite hastanelerine dönüştürmeye hazırlandıklarını açıkladı..

Şehir hastanelerinin kira bedeli 2024’te yüzde 108 artacak! Bir günlük kira bedeli 229 milyon TL!

Şehir hastanelerinin kira bedellerinin 2024 yılında yüzde 108 artacağı açıklandı. Ayrıca, 17 şehir hastanesine 25 senede aktarılacak parayla her biri 600 yataklı 875 adet devlet hastanesinin yapılabileceği belirtildi.

Üniversite öğrencileri rahat nefes alacak! E-devletten başvuru yapana 1420 TL ödeme!

Devlet, üniversite öğrencilerine yardım etmek için harekete geçti. Eğitim hayatlarında maddi açıdan zorluk yaşayan öğrencilerin yanında olmak için 1.420 TL destek ödemesi yapılacak. Destek ödemesinden yararlanmak isteyen öğrenciler, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecekler.

Devletten üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme! Karşılıksız ödeme için e-devletten başvuru yapılacak!

Devlet, üniversite öğrencilerine destek programı sunuyor. Bu destek kapsamında üniversite öğrencilerine 1420 TL ödeme yapılacak. Üstelik ödemeler karşılıksız olarak sağlanacak. Üniversite öğrencileri için oldukça faydalı olan ödeme ile ilgili merak edilenler haberimizde...

Öğrenciler müjde! 10 bin TL devlet desteği verilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Üniversite, lise ve ortaöğretim öğrencilerine 10 bin liraya kadar devlet desteği hesaplarda olacak. İşte desteği alacak olanların sahip olması gereken koşullar...

Sitelerde devlet memurları yöneticilik yapabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitelerde veya apartmanlarda devlet memuru, öğretmen, doktor ve üniversite hocası gibi meslek sahipleri yöneticilikten çekiniyor. Bu kişiler, ihtilaf durumunda, mesleklerinin olumsuz etkileneceğini düşünüyor. Bu doğru mu?' sorusunu yanıtladı.

Bodrum ve Yatağan Devlet Hastanesi'nin yapımı TBMM'de!

İnşaatı durdurulan Bodrum ve Yatağan Devlet Hastanelerinin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa'daki devlet hastaneleri kapatılacak mı?

Bursa Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle diğer devlet hastanelerinin kapatılıp kapatılmayacağı ve Şehir Hastanesine ulaşımın nasıl sağlanacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Şişli Etfal ve Okmeydanı hastaneleri yıkılıyor!

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Şehir Hastanelerinin açılması ile birlikte bazı devlet hastanelerinin kapatılacağını, depreme dayanıksız bazı hastanelerin de yıkılacağını açıkladı. 

Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanelerinin taşınması meclis gündeminde!

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu Karşıyaka ve Çiğli Devlet Hastanelerinin taşınmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sordu..

Batman'da 2 yeni hastane inşa edilecek!

Batman’ın Sason ve Gercüş ilçelerindeki devlet hastanelerinin ihtiyacı karşılayamadığını söyleyen Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Hakan Pamukçu, yeni 2 hastanenin yapılacağı bilgisini verdi.

FETÖ'nün Gazipaşa'daki yurdu, devlet tarafından hizmete açılacak!

Gazipaşa’da FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle el konulan inşaat halindeki yurt, devlet tarafından üniversite öğrencilerinin hizmetine sunulacak. Böylelikle Rahmi Büyükballı Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin barınma sorunu ortadan kalkmış olacak.

Denizli'deki 3 devlet hastanesinin inşaatında sona gelindi!

DENİZLİ'de Sağlık Bakanlığı tarafından Çivril 100, Tavas 100 ve Çameli ilçesinde ise 27 yataklı olarak yaptırılan devlet hastanelerinin inşaatlarında sona gelindi. Öztürk yapımı kısa sürede hizmete açılması planlanan hastanelerde inceledi.

Torbalı'da üniversite için her şey hazır!

Torbalı'nın en önemli eksiğinin bir devlet üniversitesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, 40 bini bulan öğrenci potansiyeli olan ilçeye üniversite kazandırmak için çalıştıklarını söyledi

devlet hastanelerinin üniversite olması 2015 Haberi

devlet hastanelerinin üniversite olması 2015

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu eğitim ve araştırma hastanelerini üniversite hastanelerine dönüştürmeye hazırlandıklarını açıkladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sağlık Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Hastaneleri, Sağlık Bakanlığı'nın üniversite hastaneleri dinamiklerine dönüşecek. Buralarda da eğitim, araştırma, tıp alanında bilimsel gelişmeler ve uygulamalarla Türkiye iddialı bir noktaya gelmiş olacak" dedi. 


Bakan Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Yatırım Ajansı, Elmadağ Hukuk Ofisi ve PPPExperts ortaklığıyla düzenlenen "Kamu Özel İşbirliği Sağlık Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, "Mutlu olmak için en çok ne istersin?" sorusu yöneltilen bireylerin yüzde 85'inin "sağlık" yanıtını verdiğini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlıklı olmakla ilgili talep birinci sıradaysa, sağlık alanındaki yatırımlar ne kadar güçlü vizyon taşıyorsa, o kadar güçlü karşılık bulacaktır. Biz bir tarafta 78 milyon, önümüzdeki 5-10'lu yıllarda 85 milyonluk bir nüfusa güçlü, dinamik bir...