18 / 04 / 2024

Denizli'deki 3 devlet hastanesinin inşaatında sona gelindi!

Denizli'deki 3 devlet hastanesinin inşaatında sona gelindi!

DENİZLİ'de Sağlık Bakanlığı tarafından Çivril 100, Tavas 100 ve Çameli ilçesinde ise 27 yataklı olarak yaptırılan devlet hastanelerinin inşaatlarında sona gelindi. Öztürk yapımı kısa sürede hizmete açılması planlanan hastanelerde inceledi.



Geçen yıl Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin temelini attığı Çameli Devlet Hastanesi inşaatı ve Tavas Devlet Hastanesi inşaatında sona geliniyor. 27 yataklı olarak inşa edilen Çameli Devlet Hastanesi ile birlikte 100 yataklı, içerisinde yoğun bakım ünitesi, bilgisayarlı tomografi, ultrason gibi görüntüleme cihazları bulunan, ameliyathanesi ve acil servisiyle birlikte hizmet verecek olan Tavas Devlet Hastanesi'nin inşaatları tamamlanması için hummalı çalışma sürüyor.


Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk , Çameli ve Tavas'ta bulunan hastanelerin inşaatında incelemelerde bulundu. İlk önce Çameli Devlet Hastanesi'ni ziyaret eden Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk'e Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak ve Çameli Devlet Hastanesi Yönetimi eşlik etti. Çameli Devlet Hastanesi'nin birkaç ay içinde tamamlanacağını bakanlıkla yapılan görüşmeler sonrasında hastanenin en iyi şekilde yapılması için tüm ödenekleri tahsis ettiklerini açıklayan Uz. Dr. Berna Öztürk, " Hastanemize gerek tıbbi cihaz gerekse diğer malzemelerin alımını tamamladıktan sonra modern yapısıyla 27 yataklı devlet hastanemizi Çameli'ye kazandıracağız" dedi. 


Çameli Devlet Hastanesi inşaatının incelenmesinin ardından Tavas Devlet Hastanesi'ne geçen Uz. Dr. Öztürk, "Hastane 90 bin nüfusa hizmet verecek. 2014 yılında 100 yataklı açılan Acıpayam Devlet Hastanesi'nden sonra şimdi de Tavas'ta 100 yataklı hastanemizin açılışını inşallah çok yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Yine Çivril'de inşaatı devam eden 100 yataklı hastanemizin de açılışını bu yıl içinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Denizli merkezde bulunan hastanelerimiz ve üç büyük ilçedeki yeni hastanelerimizle birlikte Denizli'nin her köşesine daha iyi sağlık hizmetini götüreceğiz" diye konuştu. 



Hürriyer


Geri Dön