18 / 04 / 2024

Sahabiye'de dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Sahabiye'de dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, katıldığı bir televizyon programında Kayseri Kalesi, Camii Kebir bölgesindeki dönüşüm projesi, Hava İkmal Şehir Parkı projesi, Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 



Tarihi Kayseri Kalesi ile ilgili olarak yapılan inşaatın zamanında bitirildiğini ve bakanlığa teslim edildiğini de sözlerine ekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "İçeride teşhir ve tanzim işi ile ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Burada gözüken şu dış kale surlarının da restorasyonuna başladık. Kalenin içinde bir göçük olmuştu. 30-40 yıldır restore edilmeyen kale surlarının içine siz risk olur misafir alırken. Biz bir an önce restorasyonunu yapmak istedik. Geçtiğimiz yılın fiyatları ile 13-14 trilyon liralık bir iş. Normal inşaat yapmaya benzemiyor. Proje takvimine göre devam ediyor. Biz bunun bitmesini beklemeyeceğiz. Kalenin girişinde önlemlerimizi alarak kalenin içini bu yıl Mayıs veya Haziran ayında açacağız. Önümüzdeki günlerde Turizm Bakanımız Kayseri’de olacak ve burayı inceleyecek. Herhangi bir eksiklik varsa onları da tamamlayarak kaleyi açacağız. Açtığımız zaman da kaleye gelen birilerinin içerideki müzede eserleri görmeleri, bölgede çıkan tüm tarihi eserlerin sergilendiği bir mekan olacak.'' dedi. 

Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi çok zor bir proje olmasına rağmen 2 yıl içinde bitirdik ve hafriyatına başlandı. O bölge için ihtiyaç olacak cami ve 36 derslikli okulu hemen yapacağız. Spor salonu, laboratuvarı ve öğretmen odaları da olacak. Temeli atılacak ve camiyi Recep Mamur Bey yapacak. O üstlendi. Kayseri’nin de bu güzelliği var. Bir hayırseverimiz üstleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki ile Turizm Bakanımız temeli atacak.
 


Geri Dön