29 / 03 / 2024

Kozan’da geri dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Kozan’da geri dönüşüm çalışmaları sürüyor!

İlçedeki atıkları geri dönüşüme kazandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Kozan Belediyesi Çevre Mühendisi Saycan Say: “Başkanımızın talimatları doğrultusunda Kozan’da ambalaj atıklarının geri dönüşümü çalışmalarına hızla devam etmekteyiz." dedi...




Adana Kozan Belediyesi, Gül-Ak Firması ve Kozan Kent Konseyi iş birliği ile başlatılan ambalaj atığı geri dönüşüm çalışması devam ediyor. 


İlçedeki atıkları geri dönüşüme kazandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Kozan Belediyesi Çevre Mühendisi Saycan Say: “Başkanımızın talimatları doğrultusunda Kozan’da ambalaj atıklarının geri dönüşümü çalışmalarına hızla devam etmekteyiz. 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk döneminde yüksekokul da dahil olmak üzere okullarımıza bin adet iç mekan kutusu dağıttık. Ayrıca GÜL-AK Firması Çevre Mühendisi Seçil Öztekin ile beraber 11 okulumuzda yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye ambalaj atığının geri dönüşüme kazandırılması ile ilgili seminer verdik.” dedi.


Yıl içerisinde okulların yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarındaki çalışmalarını da anlatan Say, “İlçemizde hastanelere, sağlık ocaklarına, eczanelere, bankalara, ticaret odası, belediye, ilçe milli eğitim gibi kamu kuruluşlarına da iç mekan kutularımızdan dağıtmış bulunmaktayız. Yine ambalaj atıklarını koyabilmeleri için marketlere de kafesler bıraktık. Pilot bölge olarak hastane kavşağı ile göç yolu üzerindeki parke yolun bitimi şeklinde belirledik. Bu pilot bölge içerisinde hastane kavşağından başlayarak apartmanlara geri dönüşüm kutuları bıraktık. Pilot bölgemizin yanı sıra 24 Kasım evleri ve Tavşantepe  TOKİ  apartmanlarında da aynı çalışmayı uyguladık.” diye kaydetti. 



Malatya Son Havadis


Geri Dön