25 / 04 / 2024

Şahap Kavcıoğlu'ndan kripto para açıklaması!

Şahap Kavcıoğlu'ndan kripto para açıklaması!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen kripto paralarla ilgili konuştu. Kripto paralara ilişkin dünyada altyapı, düzenleme veya kontrol sisteminin olmadığına dikkat çeken Kavcıoğlu, bu konunun oldukça hassas olduğunu dile getirdi. 



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ülke gündemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, son günlerde gündemden düşmeyen kripto para konusuna ilişkin de konuştu. 

Şahap Kavcıoğlu ndan kripto para açıklaması!

Şahap Kavcıoğlu, kripto para düzenlemesi ile ilgili sorulan soruyu yanıtladı. Kavcıoğlu, bu konunun oldukça hassas olduğunu dile getirdi. 

Kripto paralara ilişkin dünyada altyapı, düzenleme veya kontrol sisteminin olmadığına dikkat çeken Kavcıoğlu, "Birkaç ülke kripto parayı tamamen yasakladı. Bu konuyu sadece yasaklayarak da halledemezsiniz. Zaten bizim böyle bir niyetimiz de yok" açıklamasında bulundu. 

Şahap Kavcıoğlu ndan kripto para açıklaması!

Yapılan düzenlemedeki kapsamla ilgili de açıklamalar yapan Kavcıoğlu, şöyle konuştu:

"Bu ödemelere aracılık eden ödeme kuruluşlarını altyapıları çok sağlam olmadığı için 'bu tür ödemeleri banka aracılığı ile yapın' dedik. Bu ödemeleri yasaklamadık, sadece 'bankalar aracılığıyla yapabilirsiniz, diğer ödeme kuruluşları ile yapamazsınız' dedik. Çünkü orada bazı sıkıntılar var. Kripto paranın, para yerine kullanımını yasakladık. Şu anda daha geniş bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. İki hafta içerisinde belli bir noktaya gelecek. Her kurum kendi alanıyla ilgili çalışmayı yapıyor. Müthiş bir para trafiği var. Şu an Türkiye'den dışarıya bizi rahatsız edecek düzeyde para trafiği var. Giden para geliyor mu gelmiyor mu? Bir taraftan ithalatı kısmak istiyorsunuz, bir taraftan da her gün kripto para alımı için yurt dışına milyon dolarlar gidiyor. Biz bu düzenlemeyi ilk yaptığımızda televizyonlarda 'sermaye kontrolü yapılacak' gibi yorumlar yapıldı. Biz bu konuda çok muzdaribiz. Önce insanların yapılan düzenleme neyi kapsıyor, onu anlaması ve altyapıyı oluşturmak için bizlere katkı vermesi lazım. Aynı durum rezervlerle ilgili de böyle."

Vebitcoin CEO'su İlker Baş gözaltına alındı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön