27 / 04 / 2024

Şahinbey Kavşak Cami açıldı!

Şahinbey Kavşak Cami açıldı!

Her mahalleye sosyal tesis ve cami yaptıran Şahinbey Belediyesi, yeni mahallelerinden olan Kavşak Mahallesi’ne yeni bir cami yaptırdı.




Her mahalleye sosyal tesis ve cami yaptıran Şahinbey Belediyesi, yeni mahallelerinden olan Kavşak Mahallesi’ne yeni bir cami yaptırdı. Yaptırılan cami 276 m2 alan üzerine inşa edildi. Zemin kat ve asma kattan oluşan caminin açılışı görkemli bir törenle gerçekleşti.

Caminin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yapılırken, açılışa Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Şahinbey Belediyesi Meclis Üyeleri, başkan yardımcıları, kurum müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

“Camiler Yeryüzünde Allah'ın Evleridir”

Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, ihtiyaç olan tüm mahallelere cami yapımının sürdüreceklerini belirterek, “Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) Camiler hakkında şöyle buyuruyor; “Camiler yeryüzünde Allah'ın evleridir. Gökteki yıldızların yer ehlini aydınlattıkları gibi, onlar da gök ehlini aydınlatırlar.” Şahinbey Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her türlü maddi manevi ihtiyaçlarına yönetime geldiğimiz günden bu yana tüm gayretimizle hep yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Göreve başladığımız günden bu yana 60’ın üstünde Camiimizi tamamladık ve şu anda 19 Camimizde inşaat çalışması devam etmektedir. Allah kısmet ederse göreve geldiğimiz günden itibaren toplamda 70 Camii’ yi ibadete açmış olacağız. Mahalle olan köylerimiz ve şehir içerisinde, ihtiyaç olan alanlara cami yapımını gerçekleştiriyoruz. Bu camilerin bir kısmını vatandaşlarımız, bir kısmını ise Şahinbey Belediyesi olarak biz yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Şahinbey her geçen gün büyüyen bir ilçe şu ana kadar 9 tane yeni mahalle kurduk. Bu mahallelerimizde ortalama 30-40 bin nüfusa sahip olan mahalleler. Bu nedenle her mahalleye bir cami yapıyoruz ancak bir cami dahi yeterli olmaya biliyor. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez hocamız her 3000 kişiye bir cami olması gerektiğini söylüyor. Eğer bir mahalle 30.000 nüfusa sahipse oraya en az 10 cami lazım. Çünkü ecdadımız yaptıkları bütün camileri yürüme mesafesinde yapmış. Özellikle Şehreküstü bölgesini şöyle bir gözünüzün önüne getirdiğinizde sağlı sollu birçok cami bulunuyor. Cemaatle namaz kılmak tek başınıza namaz kılmaktan 27 kat daha sevap. Cami içerisinde komşuluk ilişkilerinin yanı sıra birlik ve beraberliği de pekiştirmiş oluyoruz” dedi.

Kavşak Mahalle Muhtarı Şaban İncearık Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekiplerine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.

Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu cami açılışının ardından mahalle sakinlerini ziyaret etti ve onlarla sohbet ederek çocuklara oyuncak dağıttı.




Şahinbey Belediyesi



Geri Dön