16 / 04 / 2024

Şahinbey Yedi Tepe Sosyal Tesisi açıldı!

Şahinbey Yedi Tepe Sosyal Tesisi açıldı!

Şahinbey Belediyesi Yedi Tepe Sosyal Tesisi’nin ve Dr. Oya-Lütfü Büyükuncu Cami açıldı. Açılışa Gaziantep AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar da katıldı.




Şahinbey Belediyesi'nin Yedi Tepe Sosyal Tesisi’nin ve Dr. Oya-Lütfü Büyükuncu Cami’nin açılışını gerçekleştirerek vatandaşın hizmetine sundu.


Yedi Tepe Mahallesi’nde yaptırılan sosyal tesis ve cami açılışına  Gaziantep AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, meclis üyeleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Tören Kuran-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı.


Camiler Ve Parkların İç İçe Olması Gerek


Gaziantep AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, camilerin park içerisinde bulunmasının önemine vurgu yaparak  “Bu büyük eserin yapımında emeği geçen Lütfü Büyükuncu ve eşine teşekkür ediyorum. Buraya gelirken baktığımda muhteşem bir çevre düzenlemesi ve alan olmuş. Daha önce Cumhurbaşkanımız yeni dönemde camilerle parkların birlikte olmasının daha doğru olacağını ifade etmişti. Doğruydu çünkü hep söylüyoruz. Cami cemaati içerisinde eğer çocuklar yok ise bizim geleceğimizden endişe duymamız lazım. Bana göre çocuklarla camileri buluşturacak en güzel işlerden biriside camilerin yanı başında parkların olması son derece önemli. Camiyle beraber bu güzel düzenlemeyi gerçekleştiren Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ayrıca çok teşekkür ediyorum” dedi.


Camimiz Ve Taziye Evi Vatandaşımıza Hayırlı Olsun


Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey'in Türkiye'nin büyük ilçelerinden olduğunu belirterek, “Bu mübarek aylarda bizleri hayır işleyen kullardan eylesin. Camimiz Çok güzel oldu. Bu güzel eseri yaptıranlardan Allah razı olsun. Diyanet İşleri Başkanımız Her 3000 kişiye bir cami olması gerektiğini söylüyor. Bu anlamda Cami yaptırmak isteyen hayırseverlerde birini yaptırdıktan sonra, bir tane daha yaptırmak istiyor. Bizde bu konuda ihtiyaç olan bölgelerde onlara yardımcı oluyoruz.  Biz göreve başladıktan sonra 50 tane camiyi tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine açtık.  Şuanda 20 tanede inşaatı devam eden camimiz var. Bir 20 tanede yapılması gereken cami yerimiz var.  Hayırseverlere de böylece duyurmuş olalım ve camilerimizi hızlı bir şekilde tamamlayalım ki milletimizin birliği beraberliği daha çok olsun. Camimizin altını da bay-bayan taziye evi olarak yaptık. Burasıda mahallelimizin hizmetinde olacak. Şahinbey Bölgesi’nde 100’ün üzerinde taziye evi inşa ettik, 20-25 bölgede daha yeni taziye evleri yapacağız” dedi.


Camiler İslamın Sembolüdür


Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Sosyal Tesisiyle birlikte çok güzel bir cami oldu. Camiler İslam’ın sembolüdür. Bu Anadolu tarihinden İslam’ıda çıkartırsanız geriye de bir şey kalmaz zaten. Hamdolsun Gaziantep’imizde Cami inşa etme ve hizmete sunma sıkıntımız yok. Cenab-ı Hak camimizin cemaatini bol eylesin ve hayır sahiplerinden Allah razı olsun” dedi.


Camiyi yaptıran hayırsever Dr. Lütfü Büyükuncu ise geçmişte camilerin azlığı nedeniyle ezanların dahi duyulmakta zorluk yaşandığını şimdi ise şimdi ise ezan seslerinin her mahalleyi doldurduğunu ifade etti.


Yapılan konuşmaların ardından Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu dua okuyarak Yedi Tepe Sosyal Tesisi’nin ve Dr. Oya-Lütfü Büyükuncu Cami’nin açılışı gerçekleştirildi.



Şahinbey Belediyesi




Geri Dön