29 / 03 / 2024

Şahinbey yeniden inşa ediliyor!

Şahinbey yeniden inşa ediliyor!

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırarak modern konutların yapıldığı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, 40 yıllık bir hayali gerçekleştirdiklerini söyledi.



Türkiye'nin en büyük ilçelerinden birisi olan Şahinbey ilçesi, belediyenin kentsel dönüşüme yaptığı yatırımlarla çehresini değiştiriyor. Para Dergisi'nin haberine göre,  ,Şahinbey ilçesinin çehresini değiştiren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gece gündüz demeden yaptığı çalışmalarla belediyeciliğin her yönünü Şahinbeylilere yaşatıyor.

Bütçe 9 kat arttı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "yüzler daha fazla gülsün" diye sürdürülebilir bir mali disiplin ve ekonomi yönetimiyle, göreve geldiği 2009 yılında 92 milyon TL olan bütçeyi 2019 yılında 905 milyon TL’ye çıkartarak belediye bütçesini tam 9 kat arttırdıklarını söyledi.

9 Bölgede kentsel dönüşüm

80'i çarpık yapılaşmaya sahip olan Şahin-Başkan Mehmet Tahmazoğlu, yüzde bey ilçesinde 9 bölgede kentsel dönüşüm başlattı. Daha modern yaşam alanları sunabilmek amacıyla kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma ve konut yapımı için 10 yılda 628.665.140 TL’lik kamulaştırma yaptı. Vatandaşların beklentileri doğrultusunda, gönül rızası gözeterek, kamulaştırması yapılan risk altındaki 8 bin 279 evin yıkımı gerçekleştirildi.

40 yıllık hayal gerçek oldu

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırarak modern konutların yapıldığı kentsel dönüşüm projeleri kapsamında, 40 yıllık bir hayali gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi ilk olarak Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi ve Düztepe arasındaki yolun genişletme çalışmasını tamamlayarak 2 şeritli yolu 6 şeride çıkarmıştı. Başkan Mehmet Tahmazoğlu bu yolun devamı olan Özdemirbey Caddesi ikinci etap çalışmalarını da tamamlayıp, yolu 2 şeritten 6 şeride çıkartarak, vatandaşın hizmetine sundu.

Ayrıca Eski Garajlar'daki esnaflar için Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ni yaparak yaşanılabilir, geniş ve ferah iş yerleri sunan Şahinbey Belediyesi, eski köhne işyerlerini yıkarak, İnönü Caddesi'ne alternatif olarak yapılan 40 metrelik yolun çalışmasının sonuna geldi. Gerçekleştirilen yıkım çalışmaları sonrasında açılacak yol Hoşgör Meydanı'ndan başlayarak Özdemirbey Caddesiyle birleşecek. Yapılacak çalışma sonrasında şehir içerisindeki trafiğin yükü hafifletilmiş olacak.

Şahinbey yeniden inşa ediliyor! 

Uzlaşı içinde kamulaştırma

Şahinbey Belediyesi vatandaşlarına daha modern yaşam alanları sunmak amacıyla kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma ve konut yapımına dev bütçe ayırarak hız kesmeden hizmetlerini sürdürüyor.

Şahinbey Belediyesi Kentsel dönüşüm ve daha sağlıklı yollar yapmak adına evlerin ve arsaların kamulaştırmasını vatandaşlarla uzlaşı içerisinde, kimseyi üzmeden gönül rızası gözeterek yapıyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Nüripazarbaşı-Sakar-ya-Çamlıca, Kahvelipmar-Kıbrıs, Yazıcık-Türktepe, Perilikaya-Serinevler, Etiler,Eski Garajlar, Mağaralar, Dumlupınar ve Güzelvadi bölgelerinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları ile Türkiye’deki birçok belediyeye örnek oluyor.

Kira öder gibi ev sahibi oluyorlar 

Başkan Tahmazoğlu, “Herkesi ev sahibi sapabilmek için çahşıyoruz. Sosyal konut projelerimizle Perilikaya'da, Üçyüzevlerde 150 TL taksitle 250 aileyi, Mavikent 1.2.3.4.
'e 5.Etap’ta 4.788 aileyi kira öder gibi ev ’.ahibi yaptık. Şu an ilçemizin 9 bölgesinde centsel dönüşüm çalışmalarımız sürüyor, iizim hedefimiz, kentsel dönüşümle ilçeye çağ atlatmak. Yaptığımız çalışmalar sayesinde de bunu başardığımızı görüyoruz. Çünkü çalışmalar bir yandan insanımıza yakışır yaşam alanları oluştururken, öte yandan da görüntü kirliliğini ortadan kaldırıp, ciddi anlamda trafiği rahatlatıyor” dedi.

Şehit ve Gazi yakınları için konut 

Şahinbey Belediyesi gaziler ile şehit yakınlarını da unutmadı. Şahinbey,  TOKİ  ile yapığı protokol sonucu şehit ve gazi yakınları için Mavikent Mahallesi’nde konut yaptı. Yapılan 643 konut 20 yıl vade ve hiç artmayan sabit taksitlerle ödenecek ve onların maddi anlamda sıkıntıya düşmemeleri sağlanacak.
Yıkım yapılan bu alanda evler, briketten yapılmış oturulacak durumda olmayan metruk yapılardan ibaretken, bu konutların yerine 2 katı geçmeyecek şekilde eski mimari yapılardan alıntılarla tarihimizi canlandıracak konutlar yapıldı.

Dünyaya örnek proje 

Şahinbey Belediyesi Gaziantep tarihini gün yüzüne çıkartılması amacıyla çalışmalarım sürdürüyor. Bu amaçla Yazıcık Konutları inşasında eski Gaziantep evlerinin mimarisi kullanılarak, Gaziantep kültürü yaşatılmış oldu. Yazıcık Mahallesinde kamulaştırma sonrası yıkılan konutların yerine tarihi dokuya uygun 164 konut yapıldı. Şahinbey Belediyesi burada tarihi dokuyu koruyarak, bölgedeki çarpık yapıları temizlemeyi hedefliyor.

Tamircilere sanayi sitesi 

Şahinbey Belediyesi, atıl ve köhne yerlerde hizmet vermeye çalışan sanayi esnafının daha kaliteli ve ferah alanlarda çalışabilmesi için 320.000 metrekare alanda 1.016 adet işyeri bulunan Şahinbey Oto Sanayi Sitesi'ni yaptı. Bu proje ile 40 yılı aşkın süredir kangren olmuş bir meseleyi, şehir merkezi içinde uygun olmayan şartlarda çalışmalarını sürdüren oto tamircilerini buradan taşıyarak çözüme kavuşturdu. 120.000.000 TL’ye mal olan Şahinbey Sanayi Sitesi'nin yüzde 20’si peşin, geri kalanı 10 yıl vade tamirci esnafına satışa sunuldu.

Oto galericiler sitesi yapıldı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tah-mazoğlu, Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’nin hemen yanma 105 adet işyerinden oluşan Şahinbey Oto Galericiler Sitesi’ni yaptı. Hem sanayi sitesinin hem de galericilerin bir arada olup iş faaliyetlerinin yükseltilerek kazançlarının arttırılması sağlandı.

İŞKUR ve KOSGEB kursları

Şahinbey Belediyesi, ekonomiye katkı sağlamak ve istihdamı artırmak adına yeni girişimcilerin yetişeceği kurslar düzenliyor. İŞKUR ve KOSGEB ile düzenlenen müşterek kurslarla bugüne kadar yaklaşık 30 bin kişi eğitim alarak kendi hayatına yön verdi.

190 sosyal tesis

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Göreve geldiğimizde 11 sosyal tesisimiz varken, 179 yeni tesis yaparak, tesis sayısını 190’a çıkardık. Sosyal tesislerimizden şu ana kadar 84 ayrı branşta 512.498 kursiyer faydalandı" dedi.

Eğitime 4 okul kazandırdı

Şahinbey Belediyesi, belediyelerin asli görevleri arasında bulunmamasına rağmen Şahinbey Bölgesi’nde bulunan okullara halı saha, voleybol, basketbol sahaları yaptırdı. Aynı zamanda okulların fiziki yapılarının tadilatında bulunuyor. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesine 32 derslikli Adil Teymur İmam Hatip Ortaokulu’nu, 35 derslikli Şahinbey Bilim Sanat Merkezi’ni, 40 derslikli Mehmet Emin Er Kız İmam Hatip Lisesi’ni ve 47 derslikli Mehmet Görmez İmam Hatip Ortaokullarım yaptırarak eğitime kazandırdı.

Geleceğe ışık tutuyor

Şahinbey Belediyesi, tarihi dokuya da dokunarak saklı kalmış olan Şahinbey ilçesinin tarihini restore edip turizme kazandırıyor. Restorasyon çalışmalarıyla Gaziantep’in en eski yerleşim yeri olan Şehreküstü Konakları ve 11.600 metrelik sokak sağlıklaştırma çalışmaları, tarihi gün yüzüne çıkardı.

Şehreküstü semtinde Tekke Camii'nden başlayarak, Şehitler Caddesi, Almacı Pazarı, Ahmet Çelebi ve Kabasakal Camii’ne kadar olan bütün mahalle ve sokaklarda gerekli sağlıklaştırma çalışmaları yaparak cephe yenilemesi yaptı. Tarihi ve kültürel miraslarımızı ortaya çıkartan Şahinbey Belediyesi, Kurtuluş Savaşı’nda kullanılan mağaraları ortaya çıkartarak Gaziantep savunmasının önemini vurgulayan Milli Mücadele Müzesi’ni yaparak vatandaşın hizmetine sundu. Yaşayan Müze Gümrük Hanı'nı restore ederek müze haline getiren Şahinbey Belediyesi, tarihi Bostancı Mektebi'ni de kültür evi olarak restore etti. Aynı bölgede Düveroğlu Kütüphanesi'ni de 6 ayda restore edip kültür evi olarak hizmete sunan Şahinbey Belediyesi, 54 bilim adamının 107 buluşunu anlatan İslam Bilim Tarihi Müzesi'ni halkın hizmetine sundu.


Geri Dön