18 / 04 / 2024

Şahinbey´in en büyük uzay çatılı pazar yeri açıldı

Şahinbey´in en büyük uzay çatılı pazar yeri açıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından Narlıtepe Mahallesi’ne yaptırılan ve ilçenin en büyük semt pazarı olma özelliği taşıyan Narlıtepe Semt Pazarı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törenle hizmete açıldı.




Şahinbey Belediyesi tarafından Narlıtepe Mahallesi’ne yaptırılan ve ilçenin en büyük semt pazarı olma özelliği taşıyan Narlıtepe Semt Pazarı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Pazar alanı içerisinde düzenlenen törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Pazar esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Şimşek: “Tahmazoğlu Türkiye’nin En Çalışkan En Başarılı Başkanı”

Törende konuşma yapan Bakan Mehmet Şimşek, içinde kolon bulunmayan bu büyüklükte bir pazar yerinin Ankara’da dahi çok az olduğunu söyledi. Vatandaşlara hem Türkçe hem Kürtçe seslenen Bakan Şimşek, “ Şahinbey Belediye Başkanımızı, gerçekten burada olduğu için söylemiyorum Türkiye’nin en çalışkan en başarılı belediye başkanını gerçekten yürekten tebrik ediyorum. Abartmıyorum ama Ankara’da bile bu kadar modern çelik konstrüksiyon pazar yeri çok az vardır. Çünkü vizyon sahibi bir başkanımız var, millete hizmeti hakka hizmet olarak gören bir başkan ve ekibi var. Sevgili kardeşlerim bizimki eser siyaseti. Biz milletimizin hayır duası için buradayız. Ben ilk defa 2007 yılında geldim Gaziantep’e o günden bugüne o kadar değişti ki. Bir taraftan köhne yapı, bu gece kondu yapısı kentsel dönüşümle yeniden hayat buluyor. Bir taraftan Türkiye’nin en büyük parkları Şahinbey’de, Şehitkamil’de yapılıyor. Bizim amacımız Türkiye’nin vatandaşlarımızın, bir taraftan hak ve özgürlüklerini büyütmek, bir taraftan iş ve aşı büyütmek. Çünkü Gaziantep en iyisine layıktır” dedi.

Tahmazoğlu: “Çok Amaçlı Bir Tesis”

Başkan Tahmazoğlu da Narlıtepe Semt Pazarı’nın birkaç bölgeye hitap etiğini söyleyerek, “Burası Şahinbey’e yaptığımız 9’uncu pazar yeri. Çarpık yapılaşmış olan ilçemizde maalesef pazar yeri yoktu. Esnaf dar yollara çadırlar çekerek kendi pazarlarını kuruyor ve iş yapmaya çalışıyordu. Şimdi 4 bin metrekare alan üzerine 3 katlı bir tesis yaptık. 12 bin metrekare inşaat alanına sahip içinde kolon olmayan pazar yeri sayesinde esnafımız rahat çalışacak, vatandaşlarımızda gelip haftalık alışverişini yapacak.  Bu tesislerimiz sadece pazar olarak kullanılmıyor. Buralar çok amaçlı, burada haftada bir defa pazar kuruluyor. Onun dışında toplantılarımız, Ramazan Etkinliklerimiz, Kurban Bayramı’nda kesim yeri olarak kullanılacak. Tesisimizin alt katlarını da inşallah Serinevler’de ki gibi atölyelere dönüştüreceğiz. Penyecilere ve trikotajcılara burayı kiraya vereceğiz onlar buraya makine kurarak, bu mahallelerde çalışan hanım ablalarımıza sigortalı iş imkanı sunacak. Burası fabrikaya dönecek ve kendi aile bütçelerine ciddi bir gelir sağlamış olacaklar. Ayrıca evde küçük çocuğu olan ablalarımız için yine alt katta bir de kreş yapacağız. Bu pazar yerimizin tekrar hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından pazar esnafının da katılımıyla açılış gerçekleştirildi.

 



Şahinbey Belediyesi


Geri Dön