19 / 04 / 2024

Sakarya 1. OSB'de icradan 8.9 milyon TL'ye satılık fabrika!

Sakarya 1. OSB'de icradan 8.9 milyon TL'ye satılık fabrika!

Sakarya 3.İcra Dairesi, Sakarya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon 961 bin TL olarak belirlendi.



Sakarya 3.İcra Dairesi, Sakarya Arifiye İlçesi'nde bulunan 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikayı 8 milyon 961 bin TL'ye satıyor. 


T.C. SAKARYA 3. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Sakarya İl, Arifiye İlçe, 105 Ada No, 10 Parsel No, Adalı Hanlıköy Mah. Mahalle/Mevkii, tapu kaydında 'Bir katlı çelik konstrüksiyon fabrika binası ve üç katlı ofis binası ve arsası' niteliğinde görülmektedir.Tapu kaydında beyanlar hanesinde "AGDAŞ lehine 433,18 metrekare saha üzerinde daimi irtifak hakkının tesis edildiği"ibaresi yer almaktadır. Taşınmaz Taks:0,55 E:0,70 yapılaşma şartlarına haizdir.Taşınmaz Sakarya 1.Organize Sanayi Bölgesi doğu girişi sağ kısımda yer almaktadır.Düz bir zeminde yer alan taşınmazın ulaşım imkanları iyi ve her türlü belediye hizmetlerinden yararlanmaktadır. Tem otoyolunun 270 metre kuzeyinde bulunmaktadır. Taşınmazda kazan ve karıştırıcı imalatı yapılan çelik konstrüksiyon imalathane kısmı ile bitişiğinde üç katlı idare binası yer almaktadır.İmalathane kısmı 2667 metrekare alanlı olup, zemini şap betonlu, duvar ve tavanı sandviç panel ile örtülür.idari bina kısmının cephesi silikon cephe şeklindedir. Toplam kullanım alanı 1154,70 metrekaredir. Zemin katta bekleme holü, lavabolar,soyunma odaları,mutfak,ofis ve revir kısmı, 1.katta salon, ofis odaları, lavabo-wc ve çay ocağı, 2.katta ise ofis odaları, mescit, wc-lavabo ve toplantı odası yer almaktadır. Giriş kısmı zemini ve ıslak hacim zemin ve duvarları seramik diğer mekanların zemini ise laminant parke kaplıdır. Tavanlar taş yünlü asma tavan kaplı, iç kapılar ise Amerikan kapıdır. Binanın girişinde sağ tarafta yer alan 20,16 merekarelik güvenlik yapısının dışı kompozit panel kaplı ve doğramaları alüminyumdur. Parselin bulunduğu mevki, yüzölçümü ve civar emsal emlak alım-satım rayiçlerine göre metrekaresi 700 TL'dir. İmalathane kısmının mevcut hali ile 1 metrekaresinin değeri 1.200 TL, idare binasında kullanılan malzeme kalitesi işçilik ve mevcut hali ile metrekaresi 1.000 TL ve güvenlik yapısının metrekaresi ise 700 TL'dir. Parselin tüm bu yapılarla birlikte çarpanları esas alınarak değeri 8.961.310,00 TL'dir.


Adresi : Sakarya İli Arifiye İlçesi Hanlı mahallesi 1.OSB.1.yol No:2

Yüzölçümü : 6.560,14 metrekare

Arsa Payı : -

İmar Durumu : imar planında yazılı olduğu şekildedir.

Kıymeti : 8.961.310,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18


Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında yazılı olduğu şekildedir."AGDAŞ lehine 433,18 m2 saha üzerinde daimi irtifak hakkının tesis edildiği"ibaresi yer almaktadır.Yine beyan hanesinde 31/05/2010 tarih 1149 yevmiye no ile Taşınmazın icra yoluyla dahil üçüncü kişilere devrinde OSBden uygunluk görüşü alınması zorunludur.İbaresi yer almaktadır.


1. Satış Günü : 25/10/2016 günü 14:30 - 14:40 arası

2. Satış Günü : 21/11/2016 günü 14:30 - 14:40 arası

Satış Yeri : Sakarya Adliyesi İcra Daireleri Mezat SalonuCamili/Adapazarı/Sakarya -


Satışa konu taşınmaz: Sakarya İli, Arifiye İlçesi 1.Organize Sanayi Bölgesi dahilinde yer almakta olup Organize Sanayi Bölgeleri kanununda değişiklik yapılması hakkındaki kanunun 3. maddesi gereğince "OSB'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde ; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla , Bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir. " Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde kredi alacaklısı kuruluş satış aldığı taşınmazın sadece bölgenin kuruluş protolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır." koşulunu kabul ettikleri ve Organize Sanayi Bölgeleri kanununda değişiklik yapılması hakkındaki kanunun 4. maddesi gereğince yapılan satışlarda katılımcılara geri alım hakkı şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına taşınmazın icra yoluyla satışı dahil üçüncü kişilere devrinde OSB'den uygunluk görüşü alınması zorunludur."


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Taşınmazlar Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesinde olup; Taşınmazların icra yoluyla satışa dahil üçüncü kişilere devrinde OSB den uygunluk görüşü alınması zorunluğuşerhimevcuttur. Ayrıca taşınmazların icra yolu ile satışında OSB alacakları öncelikle ödenmesi koşulu mevcuttur. Yapılacak ihaleye OSB kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara satış yapılabilir. Dosyamızda mevcut OSB Kuruluş Protokolü mad. 6 göre katılımcıların sektör grupları (Otomotiv ve Madeni Eşya, Plastik, Tekstil , Orman Ürünleri, Gıda, Elektrik-Elektronik, Kimya inşaat Malzemeleri Sanayi ve Müteşebbis Heyetçe tespit edilecek diğer sektörler) ( OSB Kuruluş Protokolüne ait bütün ayrıntılar dosyamızda mevcut protokolden incelenebilir. )


5- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


6- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


7- 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgesi Kanunumu ve cevresinde, bu kanun gereğince Organize Sanayi Bölgesinde icra yolu ile taşınmazı iktisab edecek kişi ve kuruluşların niteliklerine ilişkin ilgili maddeler gereğince Bölgenin ana kuruluş sözleşmesinde öngörülen niteliklere sahip alıcılara satış yapılabileceği ve satış ilanında ana sözleşmede yer alan katılımcı niteliklerine yer verileceği belirtilmiştir. Bu nedenle taşınmazın icra yolu ile satışı dahil 3. Kişilere devrinde OSB uygunluk şartı aranacak olup, Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü'nün ana sözleşmesinde ( ana sözleşme dosyamızda mevcut) öngörülen niteliklere sahip alıcılara satış yapılacaktır. 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgesi Kanunun 15 maddesinin 3. Ve 4. fıkrasına göre OSB'ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcı borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yolu ile satışı halinde Bakanlık ve OSB alacakları öncelikli ödenmesi koşulu ile bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılacaktır. 4562 sayılı organize sanayi bölgesi kanununun 18. Md.si gereği katılımcıların tahsis olunan yerlerle ilgili borcun tamamını ödemeden ve tesis üretime geçmeden satış işlemi yapılamaz.


8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/381 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 12/08/2016


Geri Dön