28 / 03 / 2024

Sakarya Atatürk Okulu'nun yerine otopark mı yapılacak?

Sakarya Atatürk Okulu'nun yerine otopark mı yapılacak?

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısında gündeme gelen Atatürk İlköğretim Okulu'nun yerine otopark yapılması teklifi vatandaşa soruldu.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Toçoğlu, "Milli Eğitim Bakanlığımıza teklifimizi sunduk. Şartlarımızı zorlayarak iki okul yapabileceğimizi ilettik. Biz bu işlere ticari olarak bakmıyoruz. Şehrin ihtiyacına uzun yıllar karşılık verecek bir otopark inşa edeceğiz" dedi. Okulun hasarlı olduğunu da dile getiren Toçoğlu, halkın yararına olacak bir projeye imza atacaklarını belirterek, okulunun isminin değişmeyeceğini ifade etti Bu konu hakkında Sakarya halkının da düşüncelerini öğrenmek için muhabirlerimiz vatandaşa sordu "Okulun yerine otopark yapılmalı mıdır?". Bir kısım trafiği rahatlatacağını ve yanlış parklanmalara çözüm olacağını söylerken bir kısmı da bu düşüncenin tam tersini savundu. Yapılacak olan otoparkın konum olarak tam merkezde bulunması nedeniyle giriş ve çıkışlarda oluşacak olan trafik kargaşası yaşanacağını ifade ettiler. 


YERİNDE BİR KARAR 

Servet Toygar: Okul eski ve yıpranmış bir okul olduğu için ani bir depremde yıkılabilir, çocuklarımıza zarar gelebilirdi. Buranın yıkılıp daha iyi şartlarda yeni bir okul yapılması yerinde bir karar olmuş. Bunun yanı sıra okul yerinin otoparka dönüştürülmesi ise Sakarya merkez için kurtarıcı olacaktır. Araç sayısının bir hayli fazla olduğu ve park edilebilecek alanın olmaması sıkıntı yaratıyor ve kaldırımları park alanı gibi kullanıyorlardı. Buraya yapılacak olan otopark bu olumsuz durumları da ortadan kaldıracaktır. 


TRAFİK DAHA ÇOK KİTLENECEK 

MAHMUT TOYĞAR: Sakarya'nın trafik sorunu her zaman var. Şehrin tam göbeğine otopark yapmak trafiği rahatlatmaz tam tersi iyice kitler. Otoparka gitmek isteyenler ve otoparktan çıkmak isteyenler olunca tam merkezde bir kargaşa oluşacaktır. Şehrin göbeğinde bir yerde değil de merkeze yakın bir bölgede otopark yapılması daha mantıklı bir karar olarak kabul edilebilir. Okulun yerine eski Atatürk Stadfmn olduğu alan otoparka dönüştürülse daha kullanışlı olacaktır diye düşünüyorum. 


OTOPARK OLMAMALI 

Hüseyin KOCABAY: Sakarya'da ki trafik sorunu her zaman olan bir şey ve bunu merkezdeki bir okulu yıkarak çözebileceklerini düşünmüyorum. Okul eski bir okul yıkılması iyi olacaktır evet ama otopark olarak değerlendirilmemeli. Çarşının tam ortasına otopark yapılması otopark sorununu çözmez trafiği iyice kitler. Çarşıya yakın olan bir alanın otopark olarak değerlendirilmesi daha mantıklı olacaktır. 


TRAFİK KARGAŞASI YAŞANACAK 

Zafer Kekelik: Atatürk İlköğretim okulunun yıkılıp yerine otopark yapılması çok doğru bir karar değil. Şehrin tam merkezinde bir yer olduğu için trafik sorununu rahatlatacağını düşünmüyorum. Evet, belki kaldırım üzerine park edilen arabalar ortadan kalkacaktır ama bu seferde otoparka girerken ve çıkarken trafik kargaşası yaşanacak. 


TOKİ' ye devredilen eski Atatürk Stadı'nın yerine otopark yapılması daha doğru bir karar olacaktır. Benim kişisel fikrim bu yönden yana. 


KARIŞIKLIK YARATACAKLAR 

Halit Duman: Sakarya'da ki en büyük sorun trafik ve otopark sorunu. Bunların yanı sıra araba kullanmayı tam anlamıyla bilmeyen ve kurallara uymayan sürücüler nedeniylede trafik iyice kitleniyor. Birde çarşının tam ortasına otopark yapıldı mı olay iyice büyüyecektir. Otoparka giriş ve çıkışlarda oluşacak olan kuyruk yeni bir sorun ortaya çıkaracak, park sorununu çözmek isterken trafikte karışıklık yaşatacaklar. 


EN BÜYÜK SORUN OTOPARK 

Ali Çeri: Sakarya'nın en büyük sorununu kime sorarsanız sorun otopark sorunu diyecektir. Sakarya'da otopark azlığı olmasıyla arabalar kaldırımları işgal ediyor. Bu durumdan sürücülerde şikâyetçi yayalarda şikâyetçi. Bu sorunun çözülmesi için merkezde bir otopark yapılması çözüm olarak gözükmüyor. Merkezde ki otopark trafik yoğunluğuna sebep olacaktır. Tam olarak merkez de değil de merkeze yakın bir yerde yapılması daha çözüm odaklı olur diye düşünüyorum. 


BAŞKA BİR SORUN OLUŞACAK 

Yavuz Toyğar: Atatürk İlköğretim Okulu'nun yeri otopark için hiç uygun bir konum değildir. Nedeni ise araçlar otoparka giriş ve çıkış yaptıklarında oluşacak olan trafik kuyruğudur. Sorunu çözmek için uğraşıyorlar fakat bu başka bir sorunu da beraberinde getirecektir. Yeni yapılan katlı otopark mevki olarak çok güzel merkeze yakın ve giriş çıkışlar da trafik sorunu oluşturmayacak bir konumda. Bu o bölgede kaldırımlar üzerine yapılan parkları ortadan kaldıracaktır. Buna benzer bir otopark yapılması daha güzel olacaktır diye düşünüyorum. 


TERS VE YANLIŞ BİR KONUM 

Murat Demir: Sakarya'da ki en büyük sorun trafik yoğunluğu ve otopark olmaması. Buna çözüm üretmek için okulun yerine otopark yapılacak ama çok ters ve yanlış bir konum. Belki yol kenarlarına, kaldırımlara yapılan yanlış park olaylarını ortadan kaldıracak ama oraya giriş ve çıkışlarda sorun yaşanacak. Bilindiği üzere Sakarya'da yollar dar ve özellikle merkezdeki ara sokaklar daha dar. Bu zaten başlı başına bir sorunken otoparkında tam merkeze yapılması bu soruna ek olacak diye düşünüyorum. 



Sakarya Adapostası Gazetesi


Geri Dön