23 / 04 / 2024

Sakarya Atatürk Stadı arazisi imara açıldı!

Sakarya Atatürk Stadı arazisi imara açıldı!

TOKİ'ye devredilen Atatürk Stadı arazisini imara açılması yönündeki plan değişikliği teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Buna göre TOKİ burada 4 katlı konut ve AVM inşa edebilecek.



TOKİ'ye devredilen Atatürk Stadı arazisini imara açılması yönündeki plan değişikliği teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Buna göre  TOKİ  burada 4 katlı konut ve AVM inşa edebilecek.

 

4 KADAR İNŞAAT İZNİ

Büyükşehir Belediyesi'nin Aralık ayı olağan toplantısında TOKİ'ye devredilen Atatürk Stadı'nın yeriyle ilgili imar düzenlemesi görüşüldü. Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 14 katlı AVM  ve rezidans projesine imkan veren ve İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen imar düzenlemesi yerine 4 kata kadar inşaat izni veren imar düzenlemesi Meclise sunuldu. Düzenlemeyle arazide mesken ve ticari yapı inşa edilebilecek.

 

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL

MHP'li Erkal Etçioğlu düzenlemeyle ilgili "Bu madde TOKİ'nin getirdiği bir tekliftir. İmar komisyonunda görüşüldü. Ben burada ret verdim. Ben alanın yeşil alan olarak kalmasından yana görüşümü ifade ettim. Biz buna MHP grubu olarak ret oyu vereceğiz" Dedi. Başkan Toçoğlu, "TOKİ'ye yaptığı stat karşılığında orayı verdik. Şimdi onlar bizim planımıza göre inşaat yapacaklar" dedi. Madde MHP'nin ret oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

 

ŞEKER FABRİKASI

Meclis oturumunda Şeker Fabrikası'nın yaydığı koku da gündeme geldi. Başkan Toçoğlu, "Koku hepimizi rahatsız ediyor. Biz bu konuda epey çaba sarf ediyoruz. Çark Deresi'ne de verilemediği için bizim arıtmamıza da zarar verecek bir pozisyon ortaya çıkıyor. Gece gündüz teyakkuz vaziyetteyiz. Bazen genel müdürümle beraber arıtma tesisine gidiyorum, geceleri kontrol için. Havuzlardan gelen koku çekilebilecek bir şey değil" şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında toplandı. İlave 5 madde ile 66 gündemin meclis üyelerinin onayına sunulduğu toplantıda gündem dışı söz alan MHP'li Meclis Üyesi Yusuf Ziya Akar, geçen Cumartesi akşamı meydana gelen terör olayını lanetleyerek, Şeker Fabrikası'nın koku sorununu gündeme getirdi. Akar, Şeker Fabrikası'na SASKİ'nin arıtma tesisi konusunda yardımcı olmasıyla mührünün kaldırıldığı iddialarının olduğunu belirterek, "Bu hususta sizden bilgi istiyoruz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da İstanbul'da gerçekleşen bombalı saldırıyı kınayarak sözlerine başladı.

 

ŞEKER FABRİKASI

Adapazarı Şeker Fabrikası'nın koku sorunuyla ilgili geçen sene fabrika yöneticilerini bilgilendirdiklerini ifade eden Başkan Toçoğlu, "Geçtiğimiz yıl Şeker Fabrikası'na kokuyla ilgili rahatsızlığı ilettik. Çevre İl Müdürlüğü de gerekli çalışmaları yaptı. Bir arıtma yaptıklarını tarafımıza bildirdiler. Ancak tarafımıza bildirilen değerler ile üretim yapılan değer arasında farklılıklar var. Bu şekilde çalışmasına asla müsaade edilemez. Bu sorunu kendilerine de söyledik. Gereken önlemin alınmasından başka bir çare söz konusu değildir" dedi.

 

KAMPANYA DÖNEMİ

Sakarya Valiliği'nin fabrikayla ilgili kapatma kararı aldığını ifade eden Başkan Toçoğlu, "Ayın 25'inde kampanyaya girdikten sonra bir daha böyle bir durumla karşılaşılacak bir ortam çıkarsa kesinlikle bu fabrikanın bu şehirde çalışmaması lazım. Biz de bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah fabrika kapandıktan sonra süreç de var. Yoksa herkes görevini yaptı. Ancak yürütmeyi durdurma kararı olmuyor. Buna rağmen Vali kapatma kararını aldı. 25'inde kampanya bittikten sonra bir daha böyle bir durumla karşılaşılmamak için çalışmalar yapmayı sağlamaya çalışacağız" dedi.

 

TEYAKKUZ HALİNDEYİZ

Koku sorununun üzerinde durduklarını vurgulayan Başkan Toçoğlu, "Sadece oradaki insanları değil hepimizi rahatsız ediyor. Kimsenin böyle bir şeye hakkı yok. Biz bu konuda epey çaba sarf ediyoruz. Çark Deresi'ne de verilemediği için bizim arıtmamıza da zarar verecek bir pozisyon ortaya çıkıyor. Dolayısıyla biz gece gündüz teyakkuz vaziyetteyiz. Bazen genel müdürümle beraber arıtma tesisine gidiyorum, geceleri kontrol için. Etraf evlerle doldu. Küspe kokusu bile insanı sıkıntıya sokarken bir de bu havuzlardan gelen koku çekilebilecek bir şey değil" dedi.

 

TOKİ'NİN İMAR HAKKI

Büyükşehir Aralık Meclisi'nde 66 madde meclis üyelerinin oylarına sunuldu. 1 ile 28. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan geldiği şekliyle kabul edildi. 7. maddeye MHP Grubu red oyu kullanırken; 19. madde tekrar görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na geri gönderildi. 7'nci maddeyle ilgili görüşlerini aktaran MHP'li Erkal Etçioğlu, yerin mevcut stadyumun bulunduğu alan olduğunu ifade ederek, "Bu madde TOKİ'nin getirdiği bir tekliftir. İmar komisyonunda görüşüldü. Ben burada ret verdim. Ben alanın yeşil alan olarak kalmasından yana görüşümü ifade ettim. Biz buna MHP grubu olarak ret oyu vereceğiz. Biliyorsunuz biz buna gelmezsek TOKİ'nin kendine yönelik imar hakkı var, bunu kullanacaktır" dedi.

 

ADAMLAR MASRAF ETTİ

Başkan Toçoğlu ise, 19'uncu maddeyi geri çekme önerisinde bulundu. Stat arazisiyle ilgili 7'nci maddeyle ilgili konuşan Toçoğlu, "Biz TOKİ ile ilk konuştuğumuzda oraya bir stat yapacak ve biz o stat yerini TOKİ' ye verecektik. Yani onun karşılığında orası verildi. TOKİ'de kendisine verilen yerleri değerlendirerek yapıyor. Orada sevindirici olan bir şey var spekülasyon oldu. Adamlar dediler ki sizin planlarınız neyse biz ona uygun bir şey yapalım dediler. Her yer yeşil alan olabilse keşke ama bu biraz inşaatın tabiatına aykırı bir şey. Adamlar buraya 125 milyon masraf ettiler" dedi.

 

UYGUN GÖRMÜYORUZ

Meclis toplantısında Geyve'ye kurulması planlanan çimento fabrikasıyla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, "Basına yansıyan şeyler var henüz Büyükşehir'e böyle bir müracaat yapılmadı. Sadece ÇED konusunda bir toplantı yapılacağını duyduk. Dolayısıyla herkes bir şey söylüyor da biz bir şey söylemiyor olmayalım Sakarya Büyükşehir Meclisi olarak. Henüz konu bize intikal etmedi, bize intikal ettiğinde gerekeni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizim bu konudaki tavrımızı herkes biliyor daha önce de böyle teşebbüsler oldu. Memleketin en verimli tarım topraklarına bu tür müessesenin yapılmasını biz de Sakarya Meclisi olarak uygun görmüyoruz. Elimizden geleni yaparız" diye konuştu.

 

TRAFİK SORUNU

Meclis oturumunda trafikle ilgili konulara da değinen Başkan Toçoğlu, "Şehir merkezinden usulsüz parklanmadan dolayı trafik sıkışıklıkları yaşanıyor. Bilindiği üzere Adapazarı Belediyesi de merkezde çalışmalar yaptı. Ancak trafik sıkışıklığının en önemli sebebi kontrolsüz parklanmadır. Emniyet Müdürlüğümüz ile işbirliği içerisindeyiz. Geçtiğimiz günlerde yapılan kontrollerde trafiğin normal seyrinde olduğunu gördük. İnşallah etkin bir mücadele ile bu konunun önüne geçeceğiz" dedi.


Yeni Haber


Geri Dön