28 / 03 / 2024

Sakarya depremi Marmara habercisi mi?

Sakarya depremi Marmara habercisi mi?

Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde kaydedilen depremin olası Marmara Depremi için yer, büyüklük ve oluşum karakteri açısından öncü olmadığını söyledi...



Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, dün Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde olan depremin olası Marmara Depremi için yer, büyüklük ve oluşum karakteri açısından öncü olmadığını ifade etti. 

Habertürk'te yer alan habere göre; Depremi değerlendiren Dr. Gündoğdu, bu sarsıntının Düzce ve Gölcük depremlerinden sonra bölgede oluşan ‘Olağan depremlerden’ biri olduğunu belirttti.

Gündoğdu, "Bugünkü deprem normal bir olay. Ancak, bölgede daha önceki depremleri yaşayan halk doğal olarak korkup ev veya bulundukları binalardan kaçmışlar. Kısa süre sonra evlerine dönmüşlerdir. Bu bir öncü deprem niteliğinde değil. Öncü deprem daha küçük depremlerin arkasından gelir. Bir seri yapması lazım. O nedenle bölgedeki depremlerden biri olarak değerlendiriyoruz. 4.6 veya 4.7 büyüklüğündeki bu deprem, olası Marmara Depremi için hem yer, hem büyüklük hem de oluşum karakteri açısından öncü değil" ifadelerini kullandı. 

 

İstanbul'un deprem dönüşümüne ihtiyacı var!
 


Geri Dön