29 / 03 / 2024

Sakarya Erenler'de 144 konut hak sahibine teslim edildi!

Sakarya Erenler'de 144 konut hak sahibine teslim edildi!

Sakarya'nın Erenler ilçesinde belediye tarafından başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaatına başlanılan 4 bin konutun yapımı tamamlandı. Proje kapsamında 144 konutun teslimi gerçekleşti.



Sakarya'nın Erenler ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 666 dönüm alana inşa edilecek 4 bin konuttan yapımı tamamlanan 144 konut bu yılsonunda hak sahiplerine teslim edilecek. 

Kocaali Gazetesi'nden Aslı Çam'ın haberine göre, 34 dönüm arazi üzerinde başlatılan dönüşüm projesi kapsamında daire büyüklükleri 80 metrekare ile 192 metrekare arasında değişen 144 bağımsız bölüm inşa edildi. Dublex ve triplex dairelerin yer aldığı projede, 1 kültür merkezi bulunuyor. 3 Kasım 2016 tarihinde yapım ihalesi yapılan projede tamamlanan daireler hak sahiplerine teslim edildi.

Sakarya Erenler de 144 konut hak sahibine teslim edildi!

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, ''Çok kısa zamanda bitirdiğimiz ikinci kentsel dönüşüm konutları şu anda oturacak hale getirildi. Konutların satışı ve hak sahiplerine verme çalışmaları devam ediyor. İsminin Nehir konakları koyduğumuz sitenin içerisinde 14 konut yer almaktadır. 80 metrekareden 182 metrekareye kadar değişik ebatlarda konutlarımız var. Yeşil alanları, oturma alanları ile gerçekten çok güzide bir mekân oldu. Konutlarımız çok özellikli konutlardır ve konutlarımızın hepsinde güvenlik sistemi vardı.  Konutlar akıllı konutlar ve teknoloji ile donatılmış olarak yapılmış olup vatandaşlarımıza hazır hale getirilmiştir. Belediye olarak Türkiye bir ilki gerçekleştirerek kendi imkânlarımızla kentsel dönüşüm konutlarını inşaa ettik. Birinci etap konutlar vatandaşlara teslim edildi ve içinde oturmaktadırlar. İkinci konutlarımız hazır hale getirilerek vatandaşlara teslim işlemleri sürdürülüyor. Üçüncü, dördüncü, beşinci, altıncı ve yedinci etap konutlarımız içinde projeleri hazırdır. Üçüncü etap konutları için 1500 konutluk proje çalışmalarına başladık. Eğer her şey yolunda giderse 1500 konutun yapım çalışmalarına en kısa zamanda başlayacağız. Hak sahiplerini alan dışında bir yer istemedikten sonra başka bir yere gönderemiyorsun. Özellikle hak sahiplerine kendi oturduğu mıntıkada konut veriyoruz.666 dönüm arazi üzerinde nerde olursa olsun vatandaş nereyi istiyorsa bizde hak sahibi vatandaşa veriyoruz'' dedi.


Geri Dön