29 / 03 / 2024

Sakarya Erenler'deki dönüşüm örnek gösteriliyor!

Sakarya Erenler'deki dönüşüm örnek gösteriliyor!

Sakarya Erenler Belediyesini ziyaret eden Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu burada Başkan Öztürk ile görüşerek Örnek Proje olarak gösterilen Kentsel Dönüşüm ile ilgili bilgi aldı.



Sakarya Erenler Belediyesini ziyarete gelen Kütahya ekibini Belediye binasında karşılayan Başkan Öztürk burada Erenler Belediyesi yetkilileri ve misafirler ile bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ilk kez bir Belediye tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm projesi olan Erenler Kentsel Dönüşüm projesini inceleyen Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Erenler bize örnek gösterildi. Biz de burayı yerinde görmek ve yapımı ile ilgili bilgi almak üzere Sayın Başkanımız ile görüşmek istedik. Sağolsun Başkanımız ve Belediye yetkilileri bizleri son derece misafirperverce ağırlayıp proje hakkında bilgiler sundular.  Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.


Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’te projenin örnek olarak gösterilmesinden duydukları memnuniyeti ifade ederek “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkındaki 6306 Sayılı kanun kapsamında Türkiye’de ilk defa Erenler Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol yaparak Kentsel Dönüşüm yetkisi aldık. Bu anlamda yaptığımız başarılı çalışmalar sonucunda Bakanlığımız Kentsel Dönüşüm yapmak isteyen belediyeleri bize yönlendiriyor. Bu minvalde Kütahya Belediye Başkanımız Sayın Kamil Saraçoğlu da ziyaretimize geldi. Kendisine ve ekibine yaptığımız çalışma hakkında bilgi verdik.” dedi.


Heyet Belediye’de yapılan toplantının ardından önce Kentsel Dönüşüm Alanında yapımı devam eden binaları, daha sonra da Kentsel Dönüşüm Görüşme Ofisi inşaatını gezdiler.



Medya Rota


Geri Dön