26 / 04 / 2024

Sakarya Ferizli yeni spor tesisine kavuştu!

Sakarya Ferizli yeni spor tesisine kavuştu!

Ferizli’de hayata geçirilen spor tesisinin açılışında konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz." dedi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ferizli’de Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilatı ve Ferizli Belediyesi tarafından inşa edilen spor tesisinin açılışına katıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, açılışta Başkan Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, ilçe belediye başkanları, Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, çok sayıda vatandaş ve basın mensupları da hazır bulundu. Yapılan açılışta Ferizli’de farklı spor branşlarda eğitim alan çocuklar hünerlerini gösterdi. Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, günün anısına Başkan Toçoğlu’na forma takdim etti.

FİFA onaylı


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikeli, “16 ilçemizde 54 branşta 52 binin üzerinde lisanslı sporcumuzla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. İlimiz son dönemlerde gerek sportif faaliyetler gerekse tesisleşme adına önemli mesafeler kaydetti. Gençlik ve Spor bakanlığımız tarafından son 10 yılda yaklaşık 210 milyon liralık yatırımla Sakarya’da tesisleşme adına önemli projeler hayata geçirildi. Şehrimiz modern ve kullanışlı yeni tesislerinde geleceğin şampiyonları yetiştirmeye devam ediyor. Ferizli sahasının tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 70’e 105 ebatlarında FİFA onaylı 4 sıra koşu parkurlu sentetik zeminli saha soyunma odaları hizmet binası 500 kişi kapasiteli üstü kapalı tribünü ile modern ve kullanışlı bir hale getirdik” diye konuştu.

Spor alanlarının sayısı artıyor


ASKF Başkanı Yaşar Zımba da “Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun yaptırmış olduğu sahaların yanında birde devletimizin yapmış olduğu spor tesisinin açılışında birlikteyiz. Devletimize bu güzel sahayı bizlere kazandırdığı için teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sakarya’da spor alanlarımızın sayısı her geçen gün artıyor” diye konuştu.

Sporun ve sporcunun yanındayız


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Ülkemizin her yerinde olduğu gibi Sakarya’da da spor alanlarında ciddi bir gelişme var. Bugün bu güzel tesisin açılışında olmaktan mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Bu sentetik tesisler spor yapmaya çok müsait. Bu güzel tesislerde kardeşlerimiz kendilerine yakışır bir şekilde sporunu yapacak. Biz Büyükşehir olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Tekrardan tesisimizin şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Spor tesisi sayısı artacak


AK Parti Milletvekili Kenan Sofuoğlu, “Bu tesisi ilk defa gördüm bizden önceki Milletvekillerimizin desteği ile yapıldığını biliyorum. Her sporcu böyle güzel tesislerde spor yapmayı ister. Umuyorum ki bu tesis güzel hizmetler verir. Ülkemizin spor alanında daha iyi yerlere gelmesi için gençlerimizin burada spor yapması ve bizleri temsil etmesi çok önemli. İnşallah ülkemizden başarılı sporcular çıkar ve ay yıldızlı formamızı terletirler. Bu gibi tesislerin fazlalaşması için elimizden geleni yapacağız. İnşallah rabbim bizlere de bu gibi tesisleri açmayı nasip eder.” dedi.


Geri Dön