25 / 04 / 2024

Sakarya Karapürçek'e 33 milyonluk proje!

Sakarya Karapürçek'e 33 milyonluk proje!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek’te hayata geçirilecek yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı projesinde çalışmaların kısa süre içerisinden başlayacağını açıkladı.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek’te hayata geçirilecek yeni içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı projesinde çalışmaların kısa süre içerisinden başlayacağını açıkladı. Rüstem Keleş, “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Karapürçek ilçemizi sağlam altyapı ile buluşturacak projemizin ihalesini gerçekleştirmiştik. Şuanda ihale sonuçlandı. İnşa çalışmaları için hazırlıklar sürüyor. İnşallah çok kısa süre içerisinde projemizde çalışmalara başlayacağız. Şehrimize ve Karapürçekli hemşerilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


SASKİ 16 İlçede

Proje ile Karapürçek’i sağlam altyapı ile buluşturacaklarını dile getiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Şehrimizin altyapı geleceğini garanti altına almak için hayata geçirdiğimiz projelerde çalışmalar 16 ilçede devam ediyor. Şimdi de benzer bir projeyi Karapürçek ilçemiz için hayata geçiriyoruz. İlçemize 33 milyon liralık yatırım yaparak 128 kilometre içmesuyu hattı, 80 kilometre kanalizasyon hattı ve 4 kilometre yağmursuyu hattı inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Toplam Hat 212 Kilometre

Rüstem Keleş, “Şehrimizde sağlam altyapıya kavuşmayan bölge kalmaması için büyük efor sarf ediyoruz. Karapürçek’e inşa edeceğimiz 128 kilometrelik içmesuyu hattı ve bir adet içmesuyu deposu ile vatandaşlarımızın musluklarına birinci sınıf içmesuyu ulaştıracağız. Ayrıca 80 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa ederek bu hattı Akyazı Atıksu Arıtma Tesisi’ne entegre edeceğiz. İlçenin atıksu sorununu ortadan kaldıracağız. Ek olarak inşa edeceğimiz 4 kilometrelik yağmur suyu hattı ile de ilçemizin yağmursuyu ağını güçlendireceğiz. Projemiz tamamlandığında Karapürçekli hemşerilerimiz içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyunda hiçbir sorun yaşamayacaklar” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön