20 / 04 / 2024

Sakarya Katlı Otopark Projesi açılıyor!

Sakarya Katlı Otopark Projesi açılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Katlı Otopark Projesi, açılışını Başbakan Binali Yıldırım’ın yapacağı ‘TRANSIST - 9. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda 1’incilik ödülüne layık görüldü.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin işbirliği ile hayata geçirilen şehrin ilk Katlı Otopark Projesi önemli bir ödüle layık görüldü. Sakarya’daki ulaşım sistemleri alanında dikkat çeken bir yeri olacak ve yılsonunda yapımı tamamlanacak olan Katlı Otopark, açılışını Başbakan Binali Yıldırım’ın yapacağı ‘TRANSIST - 9. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda 1’incilik ödülünü almaya hak kazandı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu ödülü 50’den fazla katılım arasından ‘verimlilik kategorisinde’ alacağı öğrenildi.


Çok yönlü bir proje

Proje yürütücüleri arasında yer alan SAÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Metin Varan, “Proje park ücretlerini ödemede yeni teknolojilerin kullanılarak ödeme yapılmasını sağlıyor. Aynı zamanda trafik yönlendirme sistemi kurularak, entegre çalışan şehir parklanma yönetim sistemini hayata geçirmeyi mümkün kılıyor. Böylece sürücülerin gün içi yoğun saatlerde park yeri bulmada yaşadığı zaman kayıplarının azaltılması hedefleniyor. Proje tüm bunların ötesinde araçların plaka tanıma sistemi ile kategorize edilmesini sağlıyor. Bu sayede engelsiz şehir misyonuna katkıda bulunulması gibi yenilikler de hedefleniyor” yorumunda bulundu.


Şehir içi ulaşıma katkı

Ulaşım alanında önemli bir başarıya imza attıklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun destekleriyle şehir merkezindeki otopark ihtiyacına çok ciddi katkılar sunacak bir yatırımı hayata geçiriyoruz. Trafikteki araç sayısının gün be gün artmasına bağlı olarak, usulsüz parklanmaların trafiğe olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak adına yapımı kısa süre içerisinde tamamlanacak bu projemiz şehrimiz için önemli bir boşluğu dolduracak. Şehir içi ulaşıma bütüncül bir bakış açısı getiriyoruz. Hem böylesi projelerin sayısını arttırmak hem de etkin denetim mekanizmalarını kurmak suretiyle Sakarya’da ulaşımda inşallah aynı şekilde hiçbir sorun yaşamadan yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Büyükşehir’e teşekkür

SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise şu açıklamalarda bulundu; “Çözüm odaklı çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla Sakarya’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle başta projenin ortağı olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere projede emeği geçen değerli akademisyen arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz.”


1-3 Aralık’ta İstanbul’da

‘TRANSIST - 9. Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’ bu yıl toplu ulaşımda 4T: Traffic (Trafik), Timing (Zamanlama), Transform (Dönüşüm), Technology (Teknoloji), teması ile; İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, 1 – 3 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön