16 / 04 / 2024

Sakarya Katlı Otopark Projesi 29 Temmuz'da ihaleye çıkıyor!

Sakarya Katlı Otopark Projesi 29 Temmuz'da ihaleye çıkıyor!

Şehir merkezine inşa edilecek Katlı Otopark Projesi’nde gelinen son noktayı değerlendiren Başkan Toçoğlu, projenin ihale tarihini açıkladı. Toçoğlu, “Şehre kazandıracağımız ilk katlı otopark için ihale hazırlıklarımız tamamlandı" dedi




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından müjdesi verilen Katlı Otopark Projesi’nde hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Daha önce Başkan Toçoğlu tarafından şehrin ilk katlı otoparkının Milli Egemenlik Caddesi Müftülük binası yanındaki arazide hayata geçirileceği kaydedilmiş, projelendirme çalışmalarının ise tamamlandığı açıklanmıştı. TCDD’ye ait arazide başlatılacak çalışma kapsamında gerekli protokoller de imzalanmış, proje için onay aşamasına gelinmişti.


İhale Hayırlı Olsun

Şehrin ilk katlı otoparkı için gelinen son noktayı özetleyen Toçoğlu şu ifadeleri kullandı; “Şehre kazandıracağımız ilk katlı otopark için ihale hazırlıklarımız tamamlandı. 29 Temmuz Çarşamba günü katlı otopark projemizin ihalesini gerçekleştireceğiz. Yola çıkarken de ifade ettik; katlı otoparklar ile hedefimiz şehir içi parklanma ve trafiğe olumsuz etkilerini asgari seviyelere çekmek. Bu konuda yapıcı adımlarımız devam edecek. İhalemiz şimdiden şehrimize hayırlı olsun."


300 Araç Kapasiteli İlk Otopark

“Sakarya’nın ulaşım altyapısını geleceğe hazırlamak en önemli sorumluluklarımızdan biri. Bu konuda Ulaşım Master Planı verileri doğrultusunda adım atıyor; bilimsel verileri tüm süreçlere dahil ediyoruz. Özellikle şehrimizde kişi başına düşen araç sayısında yaşanan artışlara paralel olarak bu konuda herhangi bir adım atmamamız düşünülemezdi. İnşallah 300 araç kapasiteli şehrin ilk katlı otoparkı ile birlikte bu konuda yerinde bir adım atmış olacağız. İhalenin ardından başlayacak inşa çalışmalarını da kısa süre içerisinde tamamlayacak; projeyi şehrimize kazandıracağız. Sakarya’ya hayırlı olsun”


Açık İhale Usulü

Gerçekleştirilecek ihalenin detaylarını kamuoyu ile paylaşan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ise, “29 Temmuz Çarşamba günü, saat 10.30’da katlı otopark projemizin ihalesini gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda yapacağımız ihale açık ihale yöntemiyle sonlandırılacak. İhale ayrıntıları ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızın Keşif Metraj Şube Müdürlüğü’nden bilgi alabilirler. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön