24 / 04 / 2024

Sakarya Kongre Merkezi Projesi hazır!

Sakarya Kongre Merkezi Projesi hazır!

AFA Kültür Merkezi’nin yıkılarak yerine şehrin ilk kongre merkezi’nin inşa edileceği proje hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yeni merkezde en az bin kişi kapasiteli geniş bir salon olacak” dedi.



BİN KİŞİLİK SALON

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, kısa süre önce şehre müjdesini verdikleri Kongre Merkezi Projesi’nde gelinen son noktayı açıkladı. Merkezin projesinin Nisan ayının ilk haftası ile birlikte hazır olacağını açıklayan Toçoğlu, yeni merkezde en az bin kişi kapasiteli geniş bir salon, 500 kişilik diğer bir salon ve daha az kapasiteye sahip 4 çalıştay salonu olacağını söyledi.

DEVİR TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Bilindiği üzere Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nin Büyükşehir Belediyemize devir işlemleri tamamlanmıştı. Kısa süre önce de çalışma ile ilgili tarafımıza ayrıntılı bir sunum yapıldı. Yol haritamızı belirledik. Nisan ayının başında projeyi kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

‘BEĞENİ KAZANACAK’

Proje ayrıntılarına da değinen Toçoğlu, “Uluslararası standartlara uygun, en az bin kişi kapasiteli salonu,bu ana salonun yanı sıra daha az kapasiteli 4 çalıştay salonu ve sergi salonları, cep sinema ve diğer alanların bulunduğu örnek bir kongre merkezi’ni şehrimize kazandıracağız. Şehrin ilk Kongre Merkezi hem estetik, hem mimari açıdan hemşerilerimizin beğenisini kazanacak” dedi.

‘ÖNEMLİ BİR PROJE’

Yerel Seçimler öncesinde vermiş oldukları bir sözü daha yerine getirmekten memnun olduklarını söyleyen Başkan Toçoğlu, “Kongre Merkezi Projesi için yurtiçi ve dışında benzer çalışmaları inceledik. Kamuoyuyla paylaşmıştık, şehre en uygun kongre merkezi inşa etmek için yola çıkmış bulunuyoruz. Kongre Merkezi de birçok açıdan kullanılabilecek olması vesileyle şehrin en önemli projeleri arasında yerini alacak.”


Yeni Sakarya 



Geri Dön