19 / 04 / 2024

Sakarya Maltepe Park ve Adakule açıldı!

Sakarya Maltepe Park ve Adakule açıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projeleri arasında yer alan Maltepe Park ve Adakule gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. 



Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Maltepe Park ve Adakule gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılışta Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile bölge halkı da bulundu.


Yeni bir soluk

Fen İşleri Daire Başkanı Murat Mutlu konuyla ilgili olarak, “Şehrimizde yeni yaşam alanları, parklar, meydanlar ile vatandaşlarımızın bir araya gelebileceği alanların sayısı gün geçtikçe artıyor. 38 dönüm arazi üzerine inşa ettiğimiz Maltepe Park bölgenin sosyal dokusuna yeni bir soluk kazandıracak, hemşehrilerimizin buluşma noktası haline gelecek. Hayırlı olsun” dedi.

Sözümüzü yerine getirdik

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal işlevi olan kompleksleri, insanların boş zamanlarını değerlendirerek yeşil ve toprak ile temas ettikleri alanları şehre kazandırmayı önemsiyoruz. İçerisinde bulunduğumuz Maltepe Sosyal Tesisleri Sakaryalıların zihninde özel bir yeri olan alandı. Burada düğün ve cemiyetini yapanlar, farklı şekillerde temas eden insanlar vardı. Aynı zamanda içerisinde bulunan su arıtma tesisi ve deposu da şehir merkezinin su ihtiyacını karşılıyordu. Göreve geldiğimizde bu alanın bir sosyal tesis olarak kullanılmasının sözünü vermiştik.  Hamdolsun bu sözümüzü yerine getirdik” diye konuştu.

Tarihimizi koruyor ve yaşatıyoruz


Toçoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yapmış olduğumuz anket sonucunda vatandaşlarımızın ismini Maltepe Park olarak seçtikleri bu alan içerisinde bulunun 37 yıllık su deposunu yıkmadık. Biz bir şehrin anıları, mekanları, sokakları ve insanları ile var olduğuna inanıyoruz.  Şehri yatay mimari ile inşa ederken Sakarya’nın estetiğini muhafaza ediyoruz. Yeşilin ve toprağın şehri Sakarya derken şehrin doğasını, atıl durumdaki yapıları güncel hayata geri kazandırarak da tarihimizi koruyor ve yaşatıyoruz” 


Geri Dön