19 / 04 / 2024

Sakarya Pamukova’ya 35 milyon liralık altyapı yatırımı!

Sakarya Pamukova’ya 35 milyon liralık altyapı yatırımı!

Pamukova’da hayata geçirilen altyapı çalışmalarını inceleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Pamukova’da 77 kilometrelik kanalizasyon hattında çalışmalarımız sonlandı. Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşası ise sürüyor" dedi




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Pamukova’da hayata geçirilen altyapı, içmesuyu, çevre ve ulaşım yatırımlarını inceledi. İlk olarak beraberinde SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ve Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Pamukova Belediyesi’ne ziyarette bulunan Başkan Toçoğlu, Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser ile ilçede hayata geçirilen yatırımları değerlendirdi. İlçede 77 kilometrelik kanalizasyon hattı çalışmasının tamamlandığını açıklayan Başkan Toçoğlu, Pamukovalılara müjdeyi verdi; “İlçemiz için asfalt çalışmalarını kısa süre içerisinde başlatıyoruz. Hayırlı olsun."


Pamukova’ya Güçlü Altyapı

Toçoğlu, “Pamukova’da 77 kilometrelik kanalizasyon hattında çalışmalarımız sonlandı. Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşası ise sürüyor. Kısa süre içerisinde 82 kilometrelik içmesuyu hattı için de çalışmalara başlayacağız. İlçemizde bugüne kadar 35 Milyon TL’lik altyapı yatırımı hayata geçirildi. Büyükşehir’in güçlü hizmet elini Pamukova’mıza ulaştırmaya devam ediyoruz. İnşallah ilçemizde bu anlamda 50 yıl sorun yaşamayacağız” diye konuştu.


Sıra Asfaltta

Tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından bölgede asfalt çalışmalarını da başlatacaklarını aktaran Başkan Toçoğlu, “Altyapı çalışmalarımızın ardından Pamukova’nın tüm grup yollarında asfalt atağı başlatıyoruz. Hayrettin, Pınarlı, Gökgöz, Bayırakçaşehir ve Teşvikiye Mahallelerinde de yine asfalt çalışmalarımız olacak. Pamukova’da yüzleri güldürmeye devam edeceğiz. İlçe belediyemiz ile ortaklaşa çalışmalarımız devam edecek. Pamukova’ya değer katan hizmetleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz” dedi.


Çardak Köprüsü’nde İşlem Tamam

Ziyaret programının devamında Pamukova Çardak Köprüsü’nde tamamlanan yapım çalışmaları ve başlatılan asfalt işlemlerini inceleyen Toçoğlu, “124 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde inşa ettiğimiz Çardak Köprüsü’nde de çalışmalarımız tamamlandı. Artık Geyve-Pamukova arası geçişler çok daha güvenli. Ayrıca köprü üzerinde başlattığımız yaklaşık bir kilometrelik asfalt çalışmamızı da tamamladık” ifadelerini kullandı. Başkan Toçoğlu günün devamında Pamukova Cihadiye Mahallesi’nde tamamlanan asfalt çalışmalarını da inceledi. Cihadiye Mahalle Muhtarı Hüseyin Kaynar, bölgelerinde hayata geçirilen hizmetler için mahalle sakinleri adına Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti.


Toçoğlu’na Hizmet Teşekkürü

Gerçekleştirilen ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Pamukova Belediyesi Başkanı Cevat Keser ise şunları söyledi; “Pamukovalı hemşerilerimizin taleplerini Büyükşehir’le bir bir gerçekleştiriyoruz. İlçemizde dev altyapı yatırımları hayata geçirildi. Bu sayede 50 yıllık bir sorunu çözmüş olduk. Pamukova’nın geleceğini ilgilendiren tüm konularda Büyükşehir Belediyemizden ciddi destekler alıyoruz. İnşallah şimdi de asfalt çalışmaları başlayacak. Büyükşehir’le işbirliği içerisinde Pamukova daha güzel günlere ulaşsın diye çalışmaya devam edeceğiz. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ilçemize kazandırdıkları hizmetler için teşekkür ediyoruz."



Sakarya Büyükşehir Belediyesi




Bu haber Yeni Sakarya Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


İlçede 22 Milyonluk kanalizasyon yatırımının tamamlandığını belirten Toçoğlu, içmesuyu ve yağmursuyu çalışmalarının ise sürdüğünü ifade etti. Başkan Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yasayla hizmet alanımız dahil olan ilçelerimizde altyapı çalışmalarını başlatmıştık. Bu kapsamda Pamukova ilçemizde önemli yatırımları hayata geçirdik. İlçedeki  atıksu sorununu çözüme kavuşturmak için 22 milyonluk projeyi tamamladık. 77 kilometre kanalizasyon hattı inşa ettik” diye konuştu.


ARITMANIN İNŞASI SÜRÜYOR

Kanalizasyon hattı ile entegre olacak Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarının sürdüğünü de belirten Toçoğlu, “Altyapı çalışmaları kapsamında Pamukova ve Geyve ilçelerine hizmet verecek atıksu arıtma tesisimizin inşası da hızla sürüyor. İnşallah bu yatırımımızla bölgedeki atıksu kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz. İlçedeki tüm endüstriyel ve evsel atıksular tesislerimizde en ileri teknolojiyle arıtılacak. Yatırımımız tamamlandığında Sakarya Nehri daha temiz akacak” şeklinde konuştu.


İÇMESUYU GELECEĞİNE GARANTİ

Yaklaşık 9 milyonluk içmesuyu ve yağmursuyu yatırımları ile ilgili de bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Tamamlanan kanalizasyon hattı ve devam eden atıksu arıtma tesisi yapım çalışmalarının yanı sıra ilçemizde iki yeni projeyi daha başlattık. Yaklaşık 9 milyonluk yatırımla 80 kilometre içmesuyu hattı ve 4 kilometre yağmursuyu hattı inşa ediyoruz. Pamukova ilçemizin içmesuyu geleceğini garanti altına alacağız. Ekiplerimiz farklı noktalarda çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah kısa süre içerisinde tüm imalatları tamamlayacağız” dedi.


ALTYAPININ ARDINDAN ASFALT

Pamukovalılara çalışmalara gösterdikleri duyarlılık için teşekkür eden Toçoğlu açıklamalarını şu şekilde sonlandırdı: “İlçemizin uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak altyapı yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte Pamukovalı hemşerilerime de gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. El birliğiyle Pamukova’nın geleceğini inşa ediyoruz. İnşallah yatırımlarımızın tamamlanmasıyla Pamukova uzun yıllar altyapıda herhangi bir sorun yaşamayacak. Altyapı yatırımlarının ardından da ilçemizde hemen yol ve çevre düzenleme çalışmalarını başlatacağız. 30 Milyon TL’yi aşan altyapı yatırımlarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”


Geri Dön