19 / 04 / 2024

Sakarya Şehir Hastanesi'ne start verildi!

Sakarya Şehir Hastanesi'ne start verildi!

Sakarya'da yapılması planlanan 1000 Yataklı Şehir Hastanesi'nin proje ihalesini kazanan firma belli ortaya çıktı. İhaleyi kazanan firma çalışmalara başlayıp hastane projesine başladı.



Sakarya'da yapılacağı açıklanan 1000 Yataklı Şehir Hastanesi'nin Kasım ayında yapılan Uygulama Proje İhalesini kazanan firma açıklandı.

Ada Yorum'da yer alan habere göre; 240 dönüm üzerinde inşa edilmesi planlanan 1000 Yataklı Şehir Hastanesi'nin Uygulama Projelerinin ve İhale Dokümanlarının Hazırlanması, Danışmanlık Hizmet Alımı İşi ihalesi geçen yılın Kasım ayında yapılmıştı. İhale ile projenin Mimari, Statik İzolatörlü, Elektrik, Mekanik, Peyzaj, Altyapı ve metraj, Yaklaşık Maliyet, Keşif, Teknik Şartname gibi detaylarını hazırlayacak firma ortaya çıktı.

Yapılan ihaleyi  Ankara  merkezli TÜMAŞ Mühendislik kazandı. Firma ihaleyi kazanmasıyla fiziki çalışmalara resmen başlayıp projeye başladı.

Alandüzü bölgesinde yapılacak 1000 Yataklı Şehir Hastanesi, Sağlık Bakanlığı bütçesi ile inşa edilecek. Hastanenin proje ihalesini alan firmanın bir kaç ay içinde teknik şartname ve maliyet gibi detayları bakanlığa teslim etmesi planlanıyor. Projenin hazır olmasının ardından sıra ise inşaat ihalesine gelecek. İnşaat ihalesinin de 2020 yılı içerisinde yapılması amaçlanıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'da hastanenin inşaatında kazmanın bu yıl içinde vurulmasının beklendiğini duyurdu.


Geri Dön