23 / 04 / 2024

Sakarya Serdivan'a 35 milyonluk yatırım!

Sakarya Serdivan'a 35 milyonluk yatırım!

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile bir araya gelen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Serdivan’a yaklaşık 35 milyonluk yatırımımızla 300 kilometrelik içmesuyu ve 13 kilometrelik de yağmursuyu hattı inşa edeceğiz." dedi




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ile bir araya geldi. Tunatan Tesisleri’nde gerçekleşen görüşmede SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Atilla Toprak, SASKİ bürokratları ve Serpan Belediyesi bürokratları da hazır bulundu. Toplantıda Serpan’da hayata geçirilecek yeni içmesuyu hattı inşa çalışmalarının kısa süre içerisinde başlatılacağı bilgisi paylaşıldı.


Dev Projede Hazırlıklar Tamamlandı

Konuya ilişkin değerlendirmelere bulunan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “SASKİ olarak Sakarya’nın su geleceğini garanti altına alacak projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Serpan bölgesi için yeni bir proje hazırladık. Geçtiğimiz günlerde bu projenin (içmesuyu hattı yenileme projesi) ihalesini gerçekleştirmiştik. İhale ile ilgili tüm süreçlerimiz tamamlandı. Bugün de Serpan Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar ve ekibiyle proje üzerindeki son istişarelerimizi yaptık” diye konuştu.


Koordineli Çalışma

Serpan Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışmaları sürdüreceklerini belirten Rüstem Keleş, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli tüm tedbirleri aldık. Çok sayıda ekibimiz farklı noktalarda Serpan Belediyemiz ile koordineli bir şekilde çalışacak. İmalatı tamamlanan hatlarda derhal dolguya geçilecek. Projemizin tamamlanmasıyla bölgede şebeke kaynaklı olası su kayıp riski de tarihe karışmış olacak” ifadelerini kullandı.


35 Milyonluk Proje

Proje ile ilgili ayrıntıları da paylaşan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Yaklaşık 35 milyonluk yatırımımızla bölgeye içmesuyu ve abone bağlantıları dahil olmak üzere 300 kilometrelik içmesuyu ve 13 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edeceğiz.  Projemiz ile Serpan’ın 17 mahallesinin içmesuyu ağını baştan aşağı yenileceğiz. Ayrıca bölgeye 5 bin metreküplük son ileri teknolojiye sahip bir içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Kısa süre içerisinde çalışmalarımıza başlıyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.


İçmesuyu Geleceğine Güvence

Toplantının devamında söz alan Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “SASKİ, Sakarya’nın altyapı ve içmesuyu geleceği için çok önemli yatırımları hayata geçiriyor. Kısa süre içerisinde Serpan’da hayata geçirilecek içmesuyu hattı yenileme projesi ilçemizin içmesuyu geleceği için çok önemli bir yatırımdır. Çalışmaların başlamasıyla vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için SASKİ ekipleri ile koordineli bir çalışma yürüteceğiz. Bölgemize yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ve SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e teşekkür ediyorum” ifadeleri kullandı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön