19 / 04 / 2024

Sakarya Erenler ve Serdivan'a 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Erenler ve Serdivan'a 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Erenler ve Serdivan’ı ilgilendiren yeni içmesuyu ve altyapı yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Erenler ve Serpan’ı ilgilendiren yeni içmesuyu ve altyapı yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Rüstem Keleş, “SASKİ olarak şehrimizin altyapı ve içmesuyunu güvence altına almak için planladığımız projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda tüm ilçelerimizde kanalizasyon, atıksu, içmesuyu ve yağmursuyu hattı çalışmalarımız devam ediyor. Erenler ve Serpan ilçelerimiz için yeni projelerimizi hayata geçiriyoruz. 2 ilçemizin eskiyen içmesuyu ve yağmur suyu hatlarını yenileyecek olan projemizin çalışmalarına kısa süre içerisinde başlayacağız” şeklinde konuştu.


100 Milyonluk Proje

Yaklaşık 100 Milyon liralık çalışmalar kapsamında iki ilçede 500 kilometreye yakın içmesuyu hattı inşa edeceklerini belirten Rüstem Keleş, “Serpan ve Erenler ilçelerimizde eskiyen hat kaynaklı su kesintileri zaman zaman yaşanabiliyor. İnşallah projemizin tamamlanmasıyla birlikte şebeke kaynaklı kesintilerin önüne geçmiş olacağız. Hayata geçirilecek proje ile Erenler ve Serpan uzun yıllar içmesuyunda sıkıntı yaşamayacak. Yeni hatlarımızla hemşerilerimize sunduğumuz içmesuyunun kalitesini de güvence altına almış olacağız” ifadelerini kullandı.


300 Kilometrelik Hat

Serpan’da başlayacak olan çalışmalar hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Serpan’da su kayıplarının önüne geçecek, içmesuyu kalitesini de güvence altına alacak yaklaşık 35 milyonluk yatırımımızla bölgeye içmesuyu ve abone bağlantıları dahil olmak üzere 300 kilometrelik içmesuyu ve 13 kilometrelik yağmursuyu hattı inşa edeceğiz.  Projemiz ile Serpan’ın 17 mahallesinin içmesuyu ağını baştan aşağı yenileceğiz. Ayrıca bölgeye 5 bin metreküplük son ileri teknolojiye sahip bir içmesuyu deposu inşa edeceğiz. Hayata geçireceğimiz projemizin toplam maliyeti ise yaklaşık 45 milyon lira” diye konuştu.


İşbirliği Vurgusu

Erenler’in depremde zarar gören tüm hatlarını yenileyeceklerini belirten Rüstem Keleş, “Erenler için hazırladığımız proje kapsamında ilçemizin tüm mahallelerinin içmesuyu ve şebekelerini yenileceğiz. 1999 depreminde zarar gören, ilçenin ihtiyacını karşılamayan 140 kilometrenin üzerinde hat yenilenecek. Bayramın hemen akabinde bölgede ilk kazmayı vuracağız. Çalışmalar sırasında hemşerilerimizin herhangi bir sorun yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Paydaş kurumlarımızla işbirliği içerisinde olacağız. Şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.


Kayıp Kaçağın Önüne Geçilecek

Rüstem Keleş, “Çalışma alanı haricindeki bölgelerin kesinti yaşamaması için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Birden fazla ekip ile farklı noktalarda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hat imalatının ardından hemen dolguya geçilecek. Projemiz ile Erenler ve Serpan’ın içmesuyu hatlarını tamamen yenilemiş olacağız. Çalışmalarımız tamamlanmasıyla şebeke kaynaklı su kayıplarının önüne de geçilecek. İnşallah bayram sonrası çalışmalara başlıyoruz” ifadelerini kullandı.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön