20 / 04 / 2024

Sakarya Stadyumu inşaatında son durum!

Sakarya Stadyumu inşaatında son durum!

Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan ve yapımı devam eden 25 bin kişilik Stat inşaatında sıra tribün işlemine geldi. Bu sene sezon başına yetiştirilmek istenen stat inşaatının 2017 yılına kadar sürmesi bekleniyor.



Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan ve yapımı devam eden 25 bin kişilik Stat inşaatında sıra tribün işlemine geldi. Bu sene sezon başına yetiştirilmek istenen ancak büyük bir ihtimalle 2017 yılına kadar sürmesi beklenen Sakarya Arena ardıyla anılan Stat yapımı bitince Gençlik Spor Bakanlığına devredilecek. Kapasitesi nin azlığı konusunda eleştiriler alan

Sakarya Arena’nın açılışı büyük bir ilgiyle bekleniyor.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yaptığı açıklamada, Yeni Stadyum Projesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.Çalışmalar hızla devam ediyor. Üstyapı betonarme çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Toçoğlu "Yeni statla Anadolu güneşi Sakaryasporumuz'un yükselişi de devam edecek. İnşallah Sakaryaspor’un yeni anı ve zaferlerine uzun yıllar ev sahipliği yapacak" dedi.


AVRUPA’DA GÖZDE

TOKİ başkanı Ergün Turan, Sakarya Stadyumu ve 16 stadın dünya ölçeğinde, UEFA kriterlerinde ve çok üstkonseptte yapıldığını vurgulayarak, son teknolojinin kullanıldığını anlattı. "Belki Avrupa'da birçok statta olmayan özellikler var" ifadesini kullanan Turan, "Sakaryaspor Stadı da bunlardan bir tanesi. 25 bin kapasiteli seyir alanı gerçekten çok güzel. Gerçekten farklı ambiyansı olan bir stat. Başlangıcında zeminle alakalı bazı sorunlar vardı ama çözüldü. Bir sıkıntı olmazsa yıl sonuna kadar Stadyumunu bakanlığımıza teslim etmiş olacağız" dedi.


Yeni Sakarya


Geri Dön