29 / 03 / 2024

Sakarya Taraklı'nın su sorunu çözüldü!

Sakarya Taraklı'nın su sorunu çözüldü!

SASKİ Taraklı’nın su yetmezliği sorununu çözüme kavuşturmak için açtığı yeni su kuyusunu devreye aldı. Devreye alınan su kuyusuyla birlikte Taraklı’da su yetmezliği nedeniyle yaşanan su kesintileri çözüme kavuşmuş oldu.




SASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Taraklı ilçesinde yaşanan su yetmezliği sorununun açılan yeni su kuyusu ile çözüme kavuşturulduğu belirtildi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Taraklı’nın su yetmezliği sorununu çözüme kavuşturmak için açtığı yeni su kuyusunu devreye aldı. Devreye alınan su kuyusuyla birlikte Taraklı’da su yetmezliği nedeniyle yaşanan su kesintileri çözüme kavuşmuş oldu. SASKİ’den yapılan açıklamada, “Yaşanan kuraklığa bağlı olarak bazı bölgelerimizde su yetmezliği sorunları yaşanmaktaydı. Bu sorunların çözümü için Genel Müdürlüğümüz tarafından birçok çalışma gerçekleştirilmektedir. Sorunlara kısa ve uzun vadeli yaklaşımlar ile çözüm üretilmektedir. Taraklı bölgesinde yaşanan su yetmezliği sorunun çözümü için kısa vadeli olarak yeni bir su kuyusu açılarak devreye alınmıştır. Bölgenin su sorununu 2050‘li yıllara kadar çözecek uzun vadeli ve kesin çözümler için yürütülen çalışmalar ise devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön