28 / 03 / 2024

Sakarya Univa Student Residence satışta!

Sakarya Univa Student Residence satışta!

Sakarya Univa Student Residence satışa çıktı. Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, "Proje sadece Sakarya ile sınırlı kalmayacak." dedi.



Sakarya Univa Student Residence satışa çıktı. Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, Proje sadece Sakarya ile sınırlı kalmayacak. Burada sadece bir başlangıç yaptık. İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki üniversitelere yakın lokasyonlarda, yatırımlarımıza Erkanlı Grup olarak devam edeceğiz” dedi


126 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek proje, ABD'nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Univa Öğrenci Evleri tapulu olarak satılıyor. 8 yıl kısa dönemli amortisman süresi ile cazip bir yatırım fırsatı sunuyor.


Sektörde bir ilke imza atarak ABD'nin öğrenci evleri konusunda lider firması olan Asset Campus Housing işbirliğiyle, Sakarya'da Univa Student Residence öğrenci evleri projesini geliştirdi.

35metrekare ve 70 metrekare konut şeklinde tasarlanan Univa Student Residence projesindeki öğrenci evleri, bağımsız birimler halinde tapuyla satılacak. Öğrenci evlerini satın alan yatırımcı, 15 yıl boyunca evlerin işletmesini Erkanlı Grup ve Asset Campus'a teslim ederek her ay düzenli kira alacak.


Kim Ne Dedi?

Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, Sakarya Üniversitesi'ne yürüme mesafesinde yükselecek projeye 126 milyon TL'lik yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi. Aralık 2015 tarihinde yapımına başlanacak olan projenin, 2017'nin son çeyreğinde tamamlanıp faaliyete geçmesi planlanıyor.


Sadece öğrencilerin konaklayabileceği evlerden gelen kiranın yatırımcıya aylık olarak ödeneceğine işaret eden Erkanlı şunları söyledi: “Öğrenci evlerinin satış bedeli ve öğrenciden alınan konaklama bedeli kıyaslandığında ortalama 8 yılda geri dönüyor. İstanbul gibi kentlerde artık dairelerin satış fiyatıyla kirayı kıyasladığınız zaman 25 yıl gibi geri dönüş süreleri çıkmaktadır. Dolayısıyla bu dönemde buna alternatif bu kadar hızlı geri dönüşü olan herhangi bir gayrimenkul yatırımı yok. Univa Sakarya Residence projemiz için başta İstanbul olmak üzere Ankara, Sakarya ve diğer illerden öğrenci evi satın almak için ciddi ön talepler alıyoruz. Çünkü yatırımcı, proje hangi ilde olursa olsun öğrenciye hitap eden, üniversitenin yanında, yatırımı hızlı geri dönen, müşterisi hazır bu yatırıma yoğun ilgi gösteriyor.”

Erkanlı, “Proje sadece Sakarya ile sınırlı kalmayacak. Burada sadece bir başlangıç yaptık. İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki üniversitelere yakın lokasyonlarda, yatırımlarımıza Erkanlı Grup olarak devam edeceğiz” dedi. Erkan Grup olarak Türkiye'de ilk kez tapusuyla satılan öğrenci evleri yatırımını hayata geçireceklerini belirten Erkanlı, “Projemiz Sakarya Serpan'da Sakarya Üniversitesi'nin hemen yanında kampus şeklinde dizayn edilmiş en büyük öğrenci evi projesi olacak. 30 bin m2 arsa üzerinde 60bin m2'lik inşaat alanında kurulacak. 126 milyon TL yatırım yapılacak olan projede, 70m2 ve 35 m2'lik öğrenci evleri yapılacak. Toplam 2048 öğrencinin kalabileceği projemiz, 512 bağımsız birim ve 1024 odadan oluşuyor” diye konuştu.


Türkiye'deki yurt kapasiteleriile yurt standartlarının düşük olduğunu söyleyen Erkanlı, “Sakarya Üniversitesi 77 bin öğrenci kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük üniversitelerinden biri. Öğrenci sayısının gelecek yıl 85 bine ulaşması öngörülüyor. Merkez kampüsteki öğrencilerin yüzde 74'ü şehir dışından geliyor. Merkez kampüsün bulunduğu Serpan bölgesinde yurtlar, öğrenci konaklama talebinin ancak yüzde 34'ünü karşılıyor. Kalan öğrenciler daha uzak bölgelerde yer bulmaya çalışıyor. Sakarya'daki mevcut yurtların birçoğu konfor, sosyal imkanlar ve nitelik olarak talepleri karşılayamıyor. Bu verilerin ışığında Öğrenci Evleri yatırımı yapmaya karar verdik” dedi.


Yenişafak


http://www.univa.com.tr/


Geri Dön