28 / 03 / 2024

Sakarya Univa Student Residence’a rekor ön talep geldi!

Sakarya Univa Student Residence’a rekor ön talep geldi!

Erkanlı Grup Univa Student Residence’a Türkiye genelinden 3000’nin üzerinde ön talep aldı. Tapulu olarak satılan UNIVA öğrenci evleri, 8 yıl gibi kısa dönemli amortisman süresi ile cazip bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan tam not aldı.



Türkiye’de bir ilke imza atarak Sakarya’da Univa Student Residence öğrenci evi projesini geliştiren Erkanlı Grup projeye Türkiye genelinden bir ayda 3000’nin üzerinde ön talep alarak rekor kırdı. Tapulu olarak satılan UNIVA öğrenci evleri, 8 yıl gibi kısa dönemli amortisman süresi ile cazip bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan tam not aldı. 126 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilmesi planlanan proje, ABD’nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset  Campus Housing işbirliğiyle gerçekleştirilecek ve 2017’nin son çeyreğinde faaliyete geçecek.


İnşaat sektöründe fark yaratan projelere imza atan Erkanlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı Türkiye’de yatırımların geri dönüş sürelerinin 25 yıla kadar uzayabildiğine dikkat çekti ve Univa Sakarya Residence projesine başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinden 3000’nin üzerinde rekor ön talep aldıklarını vurguladı.


Sektörde bir ilke imza atarak ABD’nin öğrenci evleri konusunda lider firması olan Asset Campus Housing işbirliğiyle, Sakarya’da Univa Student Residence öğrenci evleri projesini geliştirdiklerine dikkat çeken Rıza Hüseyin Erkanlı, “Türkiye’de 8 yıl gibi kısa amortisman süresiyle dikkat çeken bir yatırım aracını yatırımcılara sunduk. Sakarya’da 2017 yılının son çeyreğinde hayata geçireceğimiz projemiz bir zincirin ilk halkası. Önümüzdeki dönemde üniversiteli nüfusun yoğun olduğu farklı şehirler ve bölgelerde yeni yatırımlarımız olacak. Erkanlı Grup olarak İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerdeki üniversitelere yakın lokasyonlarda, yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.


Sakarya Serpan’da Sakarya Üniversitesi’nin hemen yanı başında projeye 126 milyon TL’lik yatırım yapılacak. Aralık ayında yapımına başlanacak olan projenin, 2017’nin son çeyreğinde tamamlanıp faaliyete geçmesi planlanıyor.30 bin m2 arsa üzerinde 60 bin m2’lik inşaat alanında konumlanan, toplam 2048 öğrencinin kalabileceği proje, 512 bağımsız birim ve 1024 odadan oluşuyor.


Yüksek kira getirisi sağlayacak

35m2 ve 70 m2 konut şeklinde tasarlanan Univa Student Residence projesindeki öğrenci evleri, bağımsız birimler halinde tapuyla satılacak. Öğrenci evlerini satın alan yatırımcı,  15 yıl boyunca evlerin işletmesini Erkanlı Grup ve Asset Campus’a teslim ederek her ay düzenli kira alacak.

35 m2 ölçüsünde iki kişinin kalacağı odalar, öğrenci başına minimum 800 TL olarak ücretlendirilecek. Böylece toplam 1.600 TL kira elde edilecek. Toplam gelirin %40’ı işletme firması tarafından giderler için kesilirken, yatırımcıya aylık 960 TL net gelir getirecek. Proje tamamlanıncaya kadar konut değerinin lansman fiyatına oranla ortalama %40 artışının ve 15 yıl süreçte kiralama değerinin etap etap artışının hesaba dahil edilmesiyle, geri dönüş süresi 8 yılın altına düşebileceği öngörülüyor.

Öğrenci evlerinin 35 m2’lik daire tiplerinin peşin lansman fiyatı, 96.250 TL’den başlıyor. Projeden daire sahibi olmak isteyenlere aylık 950 TL’den başlayan taksitlerle 36 ay vadeli satış seçenekleri sunuluyor.


Web: http://www.erkanli.com.tr/



Geri Dön