23 / 04 / 2024

Sakarya'da stat arazisi otopark mı olacak?

Sakarya'da stat arazisi otopark mı olacak?

Adapazarı'nda kent içi otopark sorunu için CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, üç tarihi okulu yıkmak isteyen belediye ve kent yöneticilerine eski stadyum arazisini yer olarak gösterdi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Adapazarı'nda kent içi otopark sorununu çözmek için üç tarihi okulu yıkmak isteyen belediye ve kent yöneticilerine eski stadyum arazisini yer olarak gösterdi.




'Kaygı kenti olduk' 

Özkoç, Sakarya'da son dönemde artan asayiş olaylarına dikkat çekerek "Kentimiz artık huzur kenti olmaktan çıktı, kaygı kentine dönüştü" dedi. Özkoç, "İnsanlarımız, sokakta can ve mal güvenliğinden endişe eder hale geldi. Düşünün kent meydanında Türkiye Cumhuriyetimin kurucusu ve önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına bir kişi balyozla saldırıyor, dakikalarca sürüyor, vatandaşlarımız kendi güvenliklerini tehlikeye atarak müdahalede bulunuyor, ancak ortada polis yok. Orada bir kişinin canına kast edilmiş olsaydı ne yapacaktık, kentin en işlek bölgesinde bir tane polis bulunmaz mı, güvenlik tedbiri olmaz mı, anlamak mümkün değil" diye konuştu. 



Stat arazisi otopark olsun 

Özoç, eski stat arazinin  TOKİ  tarafından satışa çıkartılacak olmasına da tepki gösterdi. Özkoç, "Otopark sorununu çözmek için 3 tarihi okulun yıkılması gündeme getirildiğinde söylemiştim, şimdi de yineliyorum; Stat alanının altı otopark yapılıp, üstü yeşil alan olarak korunabilir. Böylece hem kent trafiği rahatlar, hem otopark sorunumuz çözülür, hem de stadımız, SakaryalInın buluştuğu bir yaşam alanı haline gelir" önerisinde bulundu.


Akşam Haberleri Gazetesi



Geri Dön