25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Sakarya'da toplu açılış törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Sakarya'da toplu açılış törenine katıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenlerine katılmak üzere Sakarya’ya geldi. Sakarya'da toplam yatırım bedeli 183 trilyon olan çeşitli kurumlara ve belediyelere ait kalem eserlerin toplu açılışı gerçekleşecek.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenlerine katılmak üzere Sakarya’ya geldi. Sakarya'da toplam yatırım bedeli 183 trilyon olan çeşitli kurumlara ve belediyelere ait kalem eserlerin toplu açılışı gerçekleşecek.



Erdoğan konuşmasına şöyle başladı;

Bugün Sakarya'da toplam yatırım bedeli 183 trilyon olan çeşitli kurumlarımıza ve belediyelerimize ait 53 kalem eserin toplu açılışını yapmak üzere buradayız. Eğitimde, Adapazarı, Serpan ve Geyve imam hatip liselerini, Hendek ve Ferizli endüstri meslek liselerini, Kocaali Anadolu Lisesi 300 kişilik öğrenci pansiyonunu hizmete açıyoruz. Bunlarla birlikte toplam 46 trilyon yatırım bedeli olan 21 adet anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, pansiyon, atölye ve spor salonunun resmi açılışını bugün burada yapıyoruz. Hayırsever iş adamımız Haşim Gürdamar tarafından yaptırılarak Sakarya Üniversitemize kazandırılan bilgisayar ve bilişim fakültesinin binasının açılışını da bugün gerçekleştiriyoruz."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karasu'ya 75 yataklı, Sapanca'ya 20 yataklı bir devlet hastanesi inşa edildiğini, bunların açılışını da yaptıklarını ifade ederek, TOKİ'nin, Adapazarı'nda 466, Akyazı'da 384 konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettiğini söyledi.


Bu projelerin resmi açılışlarını da bugün gerçekleştirdiklerini dile getiren Erdoğan, "Büyükşehir Belediyemizin asfalt, isale hattı, içme suyu, taş parke gibi pek çok altyapı hizmetiyle Vali Mustafa Büyük Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin resmi açılışını da bugün buradan yapıyoruz. Az önce uğradım, dışarıdan gerçekten gayet güzel bir mimariyle güzel bir eser ortaya çıkmış. Allah o güzelliği içindeki kızlarımızla çok daha zengin hale getirsin" ifadelerini kullandı. 


- " 53 ayrı eser ve hizmet Sakaryalı kardeşlerimize hayırlı olsun"


 Adapazarı Belediyesi'nin bir ilkokul, Erenler Belediyesi'nin çeşitli parklar, Geyve Belediyesi'nin bir köprü, Kaynarca Belediyesi'nin kültür merkezi inşa ettiğini belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Hendek Belediyemiz asfaltlama çalışmaları gerçekleştirdi. Pamukova Belediyemiz kilit parke, yol ve bir köprü, Serpan Belediyemiz fikir sanat akademisi ve 14 çocuk parkı, Sapanca Belediyemiz bir köprü, Söğütlü Belediyemiz kilitli beton parke ve beton yol, Taraklı Belediyemiz de konak restorasyon işlerini tamamladı. Belediyelerimiz tarafından Sakaryamıza kazandırılan tüm bu hizmetlerin resmi açılışını da bu vesileyle yapıyoruz. 7 trilyonluk bir yatırımla tamamlanan 1. Organize Sanayi Hizmet Binası ve sosyal tesislerin açılışlarını da buradan yapıyoruz.


Bunların yanında çeşitli kuruluşlarımızca yapılan yatırımlar bulunuyor, onların da açılışlarını bugün buradan yapıyoruz. Toplam yatırım bedeli 183 trilyon lirayı bulan bu 53 ayrı eser ve hizmetin Sakaryamıza, Sakaryalı kardeşlerimize hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum."


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir müjdeyi de paylaşmak istediğini aktararak, "8 Nisan Çarşamba günü Bakanlar Kurulumuz tarafından alınan bir kararla Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi'nin kuruluşu ilan edildi. Hem ülkemize hem şehrimize çok önemli katkıları olacağına inandığım Karasu Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi'nin bu kararı bana geldi, ben de onayladım, Resmi Gazete'de yayımlandı" diye konuştu. 



AA


Geri Dön