20 / 04 / 2024

Sakarya'da toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi!

Sakarya'da toplu açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: ''Geçmişteki koalisyon hükümeti döneminde sadece 9 tesis açılmış, bizse bin 215 tesisi açtık''



 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak çok sayıda tesisi hizmete açtıklarını belirterek, ''Geçmişteki koalisyon hükümeti döneminde sadece 9 tesis açılmış, bizse bin 215 tesisi açtık'' dedi. 

     Eroğlu, Orhan Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. 

     Burada konuşan Eroğlu, Sakarya'da Ballıkaya Barajı başta olmak üzere çok sayıda tesisin temelini atacaklarını ve tamamlanan tesisleri de hizmete açacaklarını vurguladı. 

     ''Bu yılı Sakarya'da yatırımlarda hamle yılı ilan ediyoruz'' diyen Eroğlu, ''Bu yatırımları da yakından takip edeceğiz. 4 tane açılışı ve 9 tane de temel atma törenini yapıyoruz. Bugün Sakarya için bir milattır. Çünkü bu tesisler içinde Ballıkaya Barajı, Sakarya için çok önemli bir proje'' ifadelerini kullandı. 

     Bakan Eroğlu, hükümet olarak halka hizmet sevdasını yüreklerinde taşıdıklarını belirterek, şöyle devam etti: 

     ''Hükümetimiz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi koruyan hükümettir. Bu bakımdan çok gururluyum. Bu anlayış nedeniyle borçlar ödeniyor. Yabancı ülkelere nazaran borçlarımız çok düşük seviyede. Allah'a şükür çok daha iyi noktalara geleceğiz. Borçlar hemen hemen bitti, hızla yatırımlar sürüyor. Yatırımlarımız çok önemli. İlk defa hızlı tren, hava yolları, bölünmüş yollar, hastaneler... Bu hizmetlerimiz Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli.'' 

     

     -''Paramız faizlere, yolsuzluklara gidiyordu''- 

     

     Eroğlu, geçmiş yıllarda ülke kaynaklarının yolsuzluklara ve faizlerin ödenmesi için heba edildiğini savundu. 

     AK Parti hükümeti olarak çok sayıda tesisin açılışını yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

     ''Nasıl ülkeyi soydular, o geçmiş dönemde malum zihniyetin nasıl soygunlar yaptığını en iyi bilen benim. Çünkü İSKİ'de bu sorunların üstüne gittik. 2.5 milyar dolar borcu vardı, tamamen ödedik. Hiçbir yatırım yapılmamıştı ama biz 2071'e kadar su sorununu çözdük. Ülkemizde çok güzel hizmetler oluyor. Eskiden paramız faizlere, yolsuzluklara gidiyordu. 

     Bakanlık olarak şu ana kadar çok sayıda tesisi hizmete açtık. Geçmişteki koalisyon hükümeti döneminde sadece 9 tesis açılmış, bizse bin 215 tesisi açtık. Bu tesislerin 232 tanesi de baraj. 18 milyon dekar araziyi modern sulamaya açtık. Çok sayıda dereyi ıslah ettik. İstanbul'un su sorununu hallettik.'' 

     Eroğlu, eskiden şehirlerin su sorunu yaşadığını ve hükümet olarak bu sorunu çözdüklerini aktardı. 

     ''58 ilde su olmadığını tespit ettik'' diyen Eroğlu, şunları söyledi: 

     ''Eskiden nüfusu 100 binden fazla illere su temin ediliyordu. Ama biz 81 şehir için eylem planı hazırladık. İstanbul için hazırlanan plan 2071'e kadar. Yani İstanbul'un suyu 2071'e kadar sorunsuz olacak. Ülke genelinde 58 ile su götürdük. 41 milyon vatandaş şu anda bizim suyumuzu içiyor. 2 fabrikadan biri bizim getirdiğimiz suyla çalışıyor. 4 tane ampulden birisi bizim getirdiğimiz enerjiyle aydınlanıyor. Tüm birimlerimizin hizmetleri aralıksız sürüyor.'' 

     

     -Sakarya'da yapılan yatırımlar- 

     

     Bakan Eroğlu, Sakarya genelinde 9 tesisin temelini atarken, tamamlanan 4 tesisi de hizmete açtı. 

     Törende yapılan canlı yayınla Mudurnu Deresi üzerinde yapılması planlanan Ballıkaya Barajı'nın temeli atıldı. Baraj ile Sakarya'ya yılda 189 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek. 71 milyon 618 bin liraya yapılması planlanan baraj sayesinde Sapanca Gölü'ne de su takviyesi yapılabilecek. 

     Konuşmasının ardından tesislerin yüklenici firma yetkililerini sahneye davet eden Eroğlu, tesislerin belirtilen tarihten önce hizmete açılması konusunda pazarlık yaptı. 

AA


Geri Dön