29 / 03 / 2024

Sakarya'daki stat arazisi yeşil alan kalmalı!

Sakarya'daki stat arazisi yeşil alan kalmalı!

AKP Milletvekili Mustafa İsen AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç ve il yönetim kurulu üyeleri İnşaat Mühendisleri Odası’nı ziyaret eden AKP Milletvekili Vekil İsen, kendisinin de stat arazisinin yeşil alan olarak kalmasından yana olduğunu söyledi.



AKP Milletvekili Mustafa İsen AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç ve il yönetim kurulu üyeleri İnşaat Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette Hüsnü Gürpınar ile görüşen Milletvekili İsen, sorunları dinledi. Vekil İsen’e mühendislerin sorunlarını anlatan Başkan Gürpınar, “Mühendislerin en büyük sıkıntılarından bir tanesi 1938 yılında çıkmış olan Mühendislik Yasasıdır. Günümüzde hala aynı yasayla çalışıyor olmamız büyük sıkıntı yaşamamıza sebep oluyor” dedi.


MÜHENDİS SAYISI

Her yıl yaklaşık 12 bin İnşaat Mühendisi’nin okullardan mezun olduğunun altını çizen İMO Başkanı Gürpınar, “Birinci derece deprem bölgesi olan şehrimizde ve yüzde 95’i deprem bölgesi olan ülkemizde bu kanunların bir an önce güncellenmesi ve mesleğin disiplin altına alınması gerekiyor. Burada en önemli isteğimiz her mühendisin her işi yapmamasıdır. Buna konuda ihtisaslaşma diyebiliriz ayrıca her yıl 12 bin İnşaat Mühendisi’nin mezun olarak piyasaya çıkması ve kendilerine sonsuz-sınırsız yetki verilmesi de problem teşkil ediyor. Bizler işini hakkıyla yapan Mühendislere önem verilmesini istiyoruz. Özellikle teknik konularda bilimin siyasetin önünde olmasını arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.


FARKLI BİR TALEP

Çağdaş toplumda STK’ların önemli olduğunu vurgulayan Milletvekili İsen,  ilimize önümüzdeki 6 yıl içerisinde 100 kişilik göç beklendiğini belirterek, “Bunun İnşaat Mühendislerine de çok büyük katkıları olacağına inanıyoruz” dedi. Stat arazisinin yeşil alan kalmasıyla ilgili görüşlerini dile getiren Vekil İsen, “Bununla ilgili geçmişte yapılmış bir sözleşme var ancak buna karşılıkta kamuoyunda bir tepki var. Bu konu oturulup görüşülerek çözümlenebilir. TOKİ’nin böyle bir hakkı var ancak şehrin farklı bir talebi var, bu konu karşılıklı olarak çözümlenebilir. Sakarya son yıllarda kendisine yeni alanlar açtı başta Kentpark olmak üzere. Bu çerçevede elbette bende eski stat arazisinin yeşil alan olmasını arzu ederim ancak bunun makul bir çerçevede halledilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.



Sakarya Yeni Haber 


Geri Dön