19 / 04 / 2024

Sakarya'ya 300 yataklı kız öğrenci yurdu yapılıyor!

Sakarya'ya 300 yataklı kız öğrenci yurdu yapılıyor!

2 yıl önce faaliyete geçen Kampüsaray Erkek Öğrenci Yurdu, öğrencilere 5 yıldızlı otellerin sağladığı konforu sunuyor



Sakarya´nın Serdivan ilçesindeki özel bir öğrenci yurdu, yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, cep sineması, internet odaları ve akıllı kart sistemi gibi sunduğu farklı hizmetlerle büyük ilgi görüyor.
        
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampüsü´ne 100 metre uzaklıktaki bölgede iki yıl önce faaliyete geçen Kampüsaray Erkek Öğrenci Yurdu, öğrencilere 5 yıldızlı otellerin sağladığı konforu sunuyor.
        
Kampüsaray Öğrenci Yurtları Genel Müdürü Özdemir İçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, erkek öğrenci yurdunu 5 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce faaliyete geçirdiklerini söyledi.
        
Büyüme hedefleri doğrultusunda yaklaşık 5 milyon dolaklık yeni bir yatırım daha yaparak, aynı özelliklerde 300 yataklı kız öğrenci yurdu inşaatına başladıklarını ifade eden İçin, "Standartları yüksek öğrenci yurdu yapma isteği biraz da benimle ilgili. 20 yıl yurt dışı eğitim danışmanlığı yaptıktan sonra, dünya genelindeki birçok üniversitenin kampüsünü ve yurtlarını gördüm. Dolayısıyla mevcut yurtların eksiklerini giderebilecek, daha mükemmel bir yurt nasıl yapabilirim diye düşünürken Kampüsaray Projesi ortaya çıktı" dedi.
        
Öğrenci yurtlarının barındırdığı özellikler itibariyle 5 yıldızlı otellerin sağladığı bütün konforu bünyesinde bulundurduğunu kaydeden İçin, "Erkek yurdumuzda açık yüzme havuzu, sauna, spor salonu, bütün odalarda banyo ve tuvalet ile çalışma masaları ve buzdolabı bulunuyor. 7 gün 24 saat hizmet veren personelimiz mevcut. Tam otomatik çamaşır yıkama ve kurutma makinelerimiz, cep sinemamız, etüt salonlarımız, internet odalarımız ve bir öğrencinin yaranına olabilecek her türlü konfor sağlanıyor" diye konuştu.
        
Yurtlarının birçok yatırımcının ilgisini çektiğine işaret eden İçin, "Yaptığımız çalışmalar uluslararası camiada da duyuldu. Yurt dışından yatırımcılar iş ortaklığı konusunda çeşitli taleplerde bulunuyorlar. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bu da demektir ki, bu konsept dünyaya yayılacaktır. Suudi Arabistan bölgesinde benzer projeleri gerçekleştirme konusunda teklifler var" dedi.
        
İçin, sunduğu bütün niteliklere rağmen, fiyatların piyasanın yüzde 5 ile 10 fazlası oranında değiştiğini belirterek, mevcut yatakların kayıt dönemi başlamadığı halde üçte birinin satıldığını, 4 kişilik oda fiyatının aylık 300 liradan başladığını sözlerine ekledi.
AA

Geri Dön