29 / 03 / 2024

Sakarya'ya 6 yeni kent müzesi inşa edilecek!

Sakarya'ya 6 yeni kent müzesi inşa edilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya’da 6 müzenin yapılacağının müjdesini verdi. Yüce, "İnşallah şehrimiz ‘Müzeler Şehri’ haline gelecektir” dedi.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Meclis Toplantısı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, gündem dışı konuşmalardan sonra 1 ilave gündem maddesi ile toplam 55 gündemin konuşulduğu toplantıda Başkan Ekrem Yüce, Aralık Ayı içerisinde yapılan çalışmaları meclis üyelerine aktarırken; gündem maddeleri içerisindeki bazı önemli maddelere ilişkinde bilgilendirmeler yaptı. 

 

Çikolata Fabrikası

Ekrem Yüce, “Sakarya’mızı her alanda ‘Marka Şehir’ haline getirmek için projelerimiz devam ediyor. Söğütlü ilçemizde bir Çikolata Fabrikası kurmayı düşünüyoruz. Şehrimize yatırım sağlamak amacıyla da bir dizi görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcımız Sayın Mücahit Demirtaş ile şehrimizi ziyaretinde bu konuyu da gündeme getirdik. Kendisi bizi çok olumlu karşıladı. Gerek istihdamı artırmaya yönelik, gerek tarımsal kalkınmayı sağlamaya yönelik ve gerekse turizm potansiyelini artırmaya yönelik proje ve çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Millet Bahçesi


Millet Bahçesi projesiyle de ilgili konuşan Yüce, “Millet Bahçesi çalışmalarında sona gelindi. En kısa zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılışını gerçekleştireceğiz. Kasım ayında 48 bin 897 ton asfalt ürettik. 2019 yılı genelinde ise toplam 402 bin 906 ton asfalt üretimi gerçekleştirdik. Bu yılın son toplantısını gerçekleştiriyoruz. İnşallah yeni yılda da hizmetlerimize son hızla devam edeceğiz. Sakarya’mıza hizmet yolunda hepimiz elimizden gelen gayretin en iyisini göstermeye devam edeceğiz. Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

6 müze


Başkan Ekrem Yüce şehre 6 yeni müze müjdesi vererek, “Kent genelinde Kent Müzesi, Sanat Müzesi, Göç Müzesi, Donatım Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi başta olmak üzere toplamda 6 müzenin yapılması için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda İstanbul Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürmektedir. Tamamlandıktan sonra inşallah şehrimiz ‘Müzeler Şehri’ haline gelecektir. Ayrıca engelliler için gündüz bakım evi engelli vatandaşlarımız için hizmet sunacaktır.” dedi.

 


Geri Dön