29 / 03 / 2024

Salda Turizm Merkezi'nin iptaline yönelik karar!

Salda Turizm Merkezi'nin iptaline yönelik karar!

Burdur Valisi Hasan Şıldak yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz hafta Salda Turizm Merkezi'nin iptaliyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Bunun Salda'daki koruma çalışmalarıyla hiçbir ilgisi yoktur." şeklinde konuştu.



Burdur Valisi Hasan Şıldak, İlyas köyündeki sosyal tesisin açılışında gerçekleştirdiği konuşmada, Salda Gölü'nün artık dünyada bilinir hale geldiğini belirterek, gölün sahip olduğu doğal güzelliğin korunacağını ve turizme de açarak geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Salda Gölü güzergahında Lavanta Yolu Projesi'ni hayata geçireceklerini belirten Şıldak, turizm pastasından hak ettikleri gelire ulaşmak istediklerini söyledi.

"Salda Gölü'nde bunca iyileştirmelere, korumaya yönelik faaliyetlere rağmen, bu çalışmalar hem görmezden geliniyor hem karalama kampanyası yürütülüyor. Bunların kabul edilebilir olmadığını ifade etmek istiyorum. Çünkü hem bizler hem en yetkili ağızdan Çevre ve Şehircilik Bakanımız defaten bunu açıklamasına rağmen birtakım ifadeler, yalan yanlış haberler, kamuoyuna yansıtılmaya devam ediyor." diye konuşan Şıldak, tek amaçlarının Salda'yı doğal haliyle korumak olduğunu bildirdi.

Vali Şıldak, şöyle konuştu: "Geçtiğimiz hafta Salda Turizm Merkezi'nin iptaliyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Bunun Salda'daki koruma çalışmalarıyla hiçbir ilgisi yoktur. Tam tersine birbiri içine geçmiş sit alanı, özel çevre koruma bölgesi düzenlemeleri, tabiat parkı oluşumları, sulak alan vesaire pek çok statünün korunduğu gölde turizm merkezinin iptali söz konusudur. Salda'daki koruma şemsiyesi, doğal hayatın korunmasına ilişkin hem özel çevre koruma bölgesi hem de sit düzenlemeleri ayaktadır, mevcudiyetini sürdürüyor, koruma statüsünde en küçük bir zayıflama yoktur." 

Salda ve lavantanın önemiyle ilgili de konuşan Şıldak, turizm yatırımları kapsamında hazine arazilerini vatandaşa tahsis ederek, binde bir kira bedeliyle kiralanabileceğini söyledi.

Fide desteği de sağladıklarını da belirten Şıldak, "Kasım'da 340 dekar alanda lavanta ekiyoruz. Lavantayla birleşen bir Salda turizmi ve bu yolun ismi lavanta yolu olacak." dedi.

 

Salda Gölü çevresine çivi dahi çakılmayacak!


Geri Dön