18 / 04 / 2024

Salim Taşçı: 40 yıllık emlakçıyım, şikayet almadım!

Salim Taşçı: 40 yıllık emlakçıyım, şikayet almadım!

Tayyip Erdoğan'ın "Çok şikâyet var" dediği öğrenci evleri konusunu, Ankara'nın en eski emlakçısı Salim Taşçı, Aydınlık'a değerlendirdi. Tartışmaların, emlak sektörüne de büyük zarar verdiğini söyledi...



Tayyip Erdoğan'ın "Çok şikâyet var" dediği öğrenci evleri konusunu, Ankara'nın en eski emlakçısı Salim Taşçı, Aydınlık'a değerlendirdi. Tartışmaların, emlak sektörüne de büyük zarar verdiğini söyleyen Taşçı şöyle konuştu: 


'Kızlı erkekli şikâyeti almadım' 


"Fuzuli'nin bir sözü var: 'Sussam gönül razı değil, söylesem tesiri yok.' Kırk yıllık emlakçıyım, hiçbir mülk sahibi, evini öğrenciye 'kızlı erkekli kalınacak" diye vermez. Ya da kimse ev kiralamaya kızlı erkekli gelmez. Daha da önemlisi, hiçbir ev sahibinden, apartman yöneticisinden 'bu evde kızlı erkekli kalıyorlar, apartman sakinleri rahatsız' diye bir şikâyet duymadım. Öğrenci evlerine ilişkin şimdiye kadar duyduğum tek şikâyet, yüksek müzik sesi konusunda. Bu da 40 yıllık meslek yaşamımda ya bir kez ya da iki kez karşıma çıktı. Ama bunun dışında başka bir şikâyet, hele hele ahlaki yönden hiçbir şikâyetle karşılaşmadım. 


'Şimdi öğrenciler ev sıkıntısı çekecek' Son tartışmanın, ev sahipleri ve öğrenciler arasında büyük sıkıntı yaratacağı kesin. Kiralık konut piyasasının yüzde 25'i öğrencilere yöneliktir. Bu tartışma kimi mülk sahiplerinin "ev alayım da kiraya verip gelir elde edeyim" anlayışına da darbe vuracak. Öte yandan, öğrenciler adına da çok sancılı bir sürece girildi. Artık kolay kolay öğrenciye ev kiralanmaz. Anne-babalar, gider mülk sahibine, emlakçıya, kendileri kiralıyormuş gibi ev tutmak zorunda kalırlar. Yani "öğrenciye kiralık ev" ilanları yok olacak. 

Ankara kızlı erkekli yürüyecek AYDINLIK/ANKARA ?Ankaralılar, Başbakan'ın kızlı erkekli öğrenci evlerinin denetlenmesi talimatını sokağa çıkarak protesto edecek. İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseliler Birliği bugün saat 16.30'da Güvenpark'ta toplanarak "Kadınlı Erkekli Çağdaş Türkiye için" sloganıyla Kuğulu Park'a yürüyecek. Kuğulu Park'a diğer bir yürüyüşü de "Kızlı erkekli kol kola yürüyeceğiz. Diktatöre haddini bildireceğiz!" diyen Fikir Kulüpleri Federasyonu yapacak. FKF üyeleri de 17.00'de Esat Dörtyol'da toplanarak Park'a yürüyecek. Yürüyüşte öğrencilerin anne babaları da yer alacak. 


Aydınlık Gazetesi 


Geri Dön