25 / 04 / 2024

Samanlı Tüneli'nin yarısının inşası tamamlandı!

Samanlı Tüneli'nin yarısının inşası tamamlandı!

Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yollan Dahil) Otoyol Projesi" kapsamında yapımı süren 3 bin 510'ar metre uzunluğundaki iki tüpten oluşan Samanlı Tüneli'nin, yüzde 50'sinin tamamlandığı bildirildi...



Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yalova Valisi Esengül Civelek ve Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal ile ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla tünelin Orhangazi çıkışında düzenlenen yemekte, Türkiye adına tarihi bir anın yaşandığını, otoyol üzerindeki Samanlı Tüneli'nin yarısının tamamlandığını bildirdi.  Çalışmaları yerinde görmek, varsa ihtiyaçlarını gidermek için bir araya geldiklerini ifade eden Harput, şunları kaydetti: "Ülkemizin 6,3 milyar dolarlık en büyük otoyol projesi. 


İstanbul ile Bursa arası bir saate düşüyor. Yani İstanbul ile Bursa bütünleşiyor. İstanbul-İzmir arasını 2,5-3 saate indiriyor. Bu, muhteşem bir olaydır. Türkiye tarih yazmaya devam ediyor. İstanbul'un dünya başkenti olma yolunda hızla gelişmesini göz önüne alırsak bu yol bağlantısının bölgenin gelişmesi adına ekonomik ticari, turistik çok yönlü ne kadar etki edeceğini hepimiz görüyoruz." 


YATIRIM MALİYETİ 50 ÜLKENİN BÜTÇESİNDEN FAZLA 

Yalova Valisi Esengül Civelek de Samanlı Tüneli'nin yüzde 50'sinin tamamlanma coşkusunu paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Tünelin yarısının Yalova, diğer yarısının da Bursa il sınırında bulunduğunu belirten Civelek, "Yatırım maliyeti olarak 50 ülkenin bütçesinden daha fazla, dünyanın en büyük yap-işlet-devret projesi olan otoyol projesinin yoğun çalışma, hızlı çalışma içerisinde kaydettiği ilerlemeleri görmekten bölgem ve ülkem adına gurur duyuyorum" diye konuştu. 


2015 YILINDA TRAFİĞE AÇILACAK 

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal da Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nin Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden birisi olduğuna dikkati çekti. 

Kartal, projenin en önemli yapılarından biri olan Samanlı Tüneli'ndeki çalışmaların yarısının tamamlandığını kaydederek, "Bugün itibarıyla yüzde 50'sini, yani 3 bin 510 metrelik kısmını tamamlamış olduk. 2012 yılının 15 Şubatında başlayan bugün itibarıyla yüzde 50'sini tamamladığımız tünelin, 2014 yılının haziran ayında her ikisini de birleştireceğiz. Aynca 2015 yılı mayıs ayı itibarıyla tamamen bitmiş haliyle trafiğe, hizmete sunmuş olacağız" ifadesini kullandı. 


Bursa Valisi Şahabbetin Harput, Yalova Valisi Esengül Civelek ve beraberindeki bir heyetle Samanlı Tüneli'nde incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Harput, Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil) 2015 yılı itibariyle trafiğe açılacağını söyledi. 


Yenişafak Gazetesi



Geri Dön