28 / 03 / 2024

Samatya SSK Hastanesi, 7 yıldızlı hastane olacak!

Samatya SSK Hastanesi, 7 yıldızlı hastane olacak!

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeniden inşası için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan beklenen onay çıktı. Eski adıyla Samatya SSK Hastanesi, yedi yıldızlı bir sağlık merkezine dönüşecek



Uzun süredir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayını bekleyen yedi yıldızlı hastane projesi, nihayet gerekli izinleri aldı. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin atıl ve kullanıma uygun olmayan binaları yıkılarak yerine Avrupa standartlarında yedi yıldızlı bir hastane yapılacak. 70 bin metre kare alana kurulacak olan hastanede 305 nitelikli yataklı birim, 244 odalı poliklinik, genel ve özel laboratuar tanı merkezleri ve 920 araçlık kapalı otopark alanı olacak.

GELECEĞİ YAKALAMAK

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne hayvan deney laboratuarları da kurulacak. Böylelikle hastanede görev yapan asistanlar, tıptaki gelişmeleri yakından takip edebilecek ve belki de kendi buluşlarına imza atabilecek. Hastanenin Başhekimi Özgür Yiğit, projeye ilişkin şunları söyledi: "Hastanemizde günümüz şartlarına uygun olmayan ve atıl durumdaki yerleri yıkarak yeniden inşa ettireceğiz. Uzun çalışmalar sonunda Avrupa standartlarında bir proje hazırladık. Proje gerekli izinleri de aldı. Yakın zamanda temeli atılacak yeni binamızda en iyi sağlık hizmetini vereceğiz."
Sabah/ALİ BALCI


Geri Dön