18 / 04 / 2024

Samsun 19 Mayıs Barajı'nın temel atma töreni 4 Aralık'ta!

Samsun 19 Mayıs Barajı'nın temel atma töreni 4 Aralık'ta!

19 Mayıs Barajı şantiye şefi Emre Sönmez ve isale hattı şantiye şefi Sermet Sönmez ile Baraj ve isale hatları konusunda fikir alış-verişinde bulunan Başkan Topaloğlu ve Bölge Müdürü Ahmet Kanık, 4 Aralık Pazar günü isale hattı temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.



19 Mayıs Barajı şantiye şefi Emre Sönmez ve isale hattı şantiye şefi Sermet Sönmez ile Baraj ve isale hatları konusunda fikir alış-verişinde bulunan Başkan Topaloğlu ve Bölge Müdürü Ahmet Kanık, 4 Aralık Pazar günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla isale hattı temel atma töreninin gerçekleştirileceğini söyledi.


BAKANLARIN KATILIMIYLA TEMEL ATILACAK


 4 Aralık Pazar günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımıyla isale hattı temel atma töreninin gerçekleştirileceğini belirten DSİ Bölge Müdürü Ahmet Kanık;’’ 19 Mayıs Barajı temelden gövde yüksekliği 89.75 metre, dolgu hacmi 3.89 milyon metreküp ve depolama hacmi 59.27 milyon metreküp olan baraj, kil çekirdekli, kaya dolgu gövde tipinde inşa ediliyor. 19 Mayıs Barajı 70 milyon TL’ye mal edilecek. Barajın tamamlanması ile milli ekonomiye yılda 27 milyon 636 bin TL katkı sağlanacağını ve toplam 75.550 dekar zirai alanın suya kavuşacağını ifade etti.ekler, köyden kente göçü, kentten köye dönüştürmeye başladı. Nüfusu artan mahalleler de kasabalaşırken, tarım ve hayvancılık daha sistematik, düzenli ve verimli yapılır hale geldi. Ancak olumsuz hava şartları ve yağışlar nedeniyle çalışmalara, geçici olarak ara verildi. Sağanak yağmur ve kar yağışının neden olduğu hizmet ve yatırım molasının, ilkbahara kadar sürebileceği belirtiliyor. Yatırımlarla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, ilçelerde planlanan tüm alt ve üst yapı yatırım çalışmalarına hava şartlarının olumsuzluğu sebebiyle ara vermek zorunda kaldıklarının bilgisini verdi. Genel Sekreter Yardımcısı Yurt, mevsim sıcaklıklarının ve şartlarının normale dönmesiyle hizmetlerin kaldığı yerden devam edeceğini kaydetti. 


Gazete Arena


Geri Dön