24 / 04 / 2024

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları son sürat sürüyor.




Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları hızla sürüyor. İnşaat alanını gezen Başkan Yılmaz, iş makinası kullandı, çalışmaları yerinde inceledi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt, Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel bir dizi etkinliklere katıldı.

Samsun’da yürütülen çalışmaların incelendiği gezi Karadeniz’in İlk Türkiye’nin en önemli sportif sahaları arasından olan Golf merkezinde başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, golf aracının direksiyonuna gerecek saha ve faaliyetler hakkında konuklarına bilgi verdi. Büyük beğeni toplayan golf sahasının gezilmesinin ardından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı olması planlanan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin yapım çalışmalarının sürdüğü inşaat alanına geçildi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve diğer misafirlere proje hakkında detaylı bilgi verdi. Burada mini yükleyici olarak bilinen iş makinasının direksiyonuna geçen Yusuf Ziya Yılmaz, çalışmalara bizzat kendi de katkı verdi.

TÜRKİYE’NİN EN MODERN MÜZESİ OLACAK

Açıklamamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tarihi değerlerin sergilenmesi için Türkiye’nin en modern müzelerinden birinin Samsun’a yapılması için titiz bir çalışmanın sürdürüldüğünü söyledi.

Samsun’un tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkılması noktasında hassas olduklarını ifade eden Yılmaz, “Arkeoloji ve Etnografya Müzesi projesi 13 bin 214 metrekarelik bir alanda inşa edilmekte. Kentimizin her bir noktasından tarih fışkırıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi değerler konusunda çok hassasız.  Yürüttüğümüz proje ile iddia ediyoruz, tamamlandığında Türkiye’nin en modern müzeleri arasında olacak” dedi.

Atatürk Bulvarı üzerinde eski MİT ve Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Kontrol Laboratuvarı’nın başka bir noktaya taşınmasının ardından boşalan alanın müze olarak değerlendiğini hatırlatan Yılmaz,  çalışmaların hızlı bir şekilde tamamlanarak, müzenin en kısa zamanda hizmete girmesinin en önemli hedefler arasında olduğunu da kaydetti.

İncelemelerin ardından Kızılırmak Deltası’na geçilerek, doğal güzellikler yerinde görüldü.

 



Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön