23 / 04 / 2024

Samsun Canik'teki dönüşüm şehre estetik katıyor!

Samsun Canik'teki dönüşüm şehre estetik katıyor!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin yarıştığı 21. Yüzyılda ülkeleri ileriye taşıyacak olanların yerel yönetimler olduğunu belirterek, 21. Yüzyıla uygun belediyecilik yaptıklarını söyledi.



Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin yarıştığı 21. Yüzyılda ülkeleri ileriye taşıyacak olanların yerel yönetimler olduğunu belirterek, 21. Yüzyıla uygun belediyecilik yaptıklarını söyledi. Genç, "Yönünü dünyaya dönen bir belediyecilik anlayışına sahibiz. edeniyetimize yakışır şekilde uluslararası projelere imza atıyoruz" dedi 


Canik Belediyesi ile Mavi Toplum, Aile ve Çocuk Derneği (MAVİTAÇ) ve Ürdün Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "İnternet ve Şiddet" konulu uluslararası sempozyum dün başladı. Canik Kültür Merkezi'nde saat 09.00'da başlayan ve yabancı akademisyenlerin de katıldığı sempozyum öncesi, MAVİTAÇ Dernek Başkanı Cesur Ceylan ile Ürdün Şiddete karşı Kadın Derneği Başkanı Kholoud Khrais ve dernek üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti. 


'MEDENİYETİMİZE UYGUN BELEDİYECİLİK' 


Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Canik Belediyesi'nin çalışmaları ve Samsun hakkında konuklara bilgi veren Başkan Genç, Samsun'un geçmişte Anadolu'nun ticari ve kültürel başkentliğini yaptığına işaret ederek, "Geçmişte uluslararası bir şehir olan Samsun'da, medeniyetimize uygun bir belediyecilik yapıyoruz. Çünkü biliyoruz ki artık bu yüzyılda şehirler yarışıyor. Dolayısıyla ülkeleri de ileriye taşıyacak olan yerel yönetimlerdir. Bu manada yaptığımız eğitim, kültür, spor, sanat, kentsel dönüşüm yatırımlarıyla şehrimizin gelişimini sağlarken, ülkemizin de daha ileriye gitmesine katkıda bulunuyoruz" dedi. 


'ŞEHRİN RUHUNU OLUŞTURUYORUZ' 


Canik Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalarla şehre ruh ka'zandırmayı amaçladıklarını ifade eden Genç, "Şehrin estetiği mimarisi, insanın estetiği ise ahlakıdır. Bu ikisinin birleşimi şehrin ruhunu oluşturur. Biz yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmalarıyla şehrimize estetiklik kazandırırken, eğitim ve kültür yatırımlarımızla da milli ve manevi değerlerini bilen, ahlaklı gençler yetiştiriyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar aynı zamanda, düzenleyecek olduğumuz 'İnternet ve Şiddet' sempozyumunda da ele alınacağı üzere, şiddetin, toplumsal çatışmaların da önüne geçecek yatırımlardır" diye konuştu. 


ULUSLARARASI SEMPOZYUMLAR 


Uluslararası projelere de imza attıklarına vurgu yapan Genç, "Canik Belediyesi olarak Bangladeş'te orada susuzluk çeken mazlum kardeşlerimiz için 10 adet su kuyusu açtık. Yine Azerbaycan'da mülteci Ahıska Türkleri ile bir araya geldik. Mülteci Çeçen kardeşlerimiz için TİKA ile birlikte meslek kursu açıyoruz. Daha önce "Bilim, Ahlak ve Sanat Bağlamında Çağdaş İslam Algıları, "Geçmişten Günümüze Samsun - Canik ve Değerleri", "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik-Samsun", "Çocuk ve Şehir" sempozyumlarını düzenledik. İnanıyorum ki 'İnternet ve Şiddet' konulu sempozyumumuz da faydalı olacaktır. 


Çünkü internet günlük yaşantımızın bir parçası haline gelirken, gençlerimiz şeklinde konuştu. Ziyaret sonunda Başkan Osman Genç, Ürdün Şiddete Karşı tarafından da yanlış kullanılabiliyor. Yaptığımız kültürel ve eğitsel yatırımlarla her ne kadar gençleri geleceğe hazırlasak da, düzenlediğimiz bu sempozyumla bu konunun önemine dikkat çekmek istedik ve bu konuda bir katkımız olsun istedik" Kadın Derneği Başkanı Kholoud Khrais'e Canik Belediyesi tarafından düzenlenen kurslarda perspektif kursiyerlerinin yaptığı üç boyutlu tabip hediye ederken, MAVİTAÇ Dernek Başkanı Cesur Ceylan'a da seramikten kaftan verdi.


55 Yenigün


Geri Dön