19 / 03 / 2024

Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Samsun Cumhuriyet Meydanı kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı yapılmıştı. Meydandaki çalışmaların 2023'te bitirilmesi planlanıyor.



Samsun Cumhuriyet Meydanı kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı yapılmıştı. Meydandaki çalışmaların 2023'te bitirilmesi planlanıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi; yeni konseptle hayata geçirilecek meydana ilişkin kararın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandığını açıkladı.

Milli Mücadele'nin ilk adımlarının atıldığı yer olduğu için önem arz eden Cumhuriyet Meydanı'nın, 2023'te yeni konseptine kavuşacağının belirtildiği açıklamada, "Meydan ve çevresi, Büyükşehir Belediyesinin belirleyeceği projeyle genişletilerek tarih, kültür, turizm ve yaşam merkezi haline gelecek. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün konaklayarak bölge ahalisiyle görüşmeler yaptığı ve ilk direniş planlarını tasarladığı Mıntıka Palas Oteli (Gazi Müzesi), Anıt Park ve yeniden inşa edilecek Samsun Fuarı ve Site Camisi ile bütünleştirilecek projenin tasarım hazırlıkları ile kamulaştırılarak yıkılması gereken binalara yönelik tespit çalışmaları devam ediyor" denildi. 

Samsun Cumhuriyet Meydanı ndaki dönüşüm 2023 te tamamlanacak!

Samsun'un modern şehir kimliğini yeni ve farklı bir vizyonla buluşturacak Cumhuriyet Meydanı Projesi'nin birinci etabı, Anıt Park ve Site Camisi'ni bütünleştirecek alanı kapsıyor. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesine ait meclis binası, Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binası ile Site Camisi'nin yanındaki Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait eski defterdarlık binası yıkılacak. Samsun Fuar, Kültür, Turizm, Ticaret, Eğlence ve Yaşam Merkezi Projesi ile bütünleşecek Cumhuriyet Meydanı için Samsun Büyükşehir Belediyesi, bu yatırımlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile iş birliği yapacak."

Bitlis Tatvan'da kentsel dönüşüm kararı!


Geri Dön