28 / 03 / 2024

Erzurum Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm'de ilk etabın temeli atıldı!

Erzurum Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm'de ilk etabın temeli atıldı!

Palandöken İlçesi Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 17 bloktan oluşan 579 adet Konut İnşaat’ının temel atma töreni İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in katılımıyla yapıldı.




Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle gerçekleştirilen Palandöken İlçesi Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 17 bloktan oluşan 579 adet Konut İnşaat’ının temel atma töreni İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in katılımıyla yapıldı.

 

72 dönümlik arazi üzerinde yapılan 17 blok ve 579 konutun temel atma törenlerine Erzurum Vali Vekili Mustafa Gündoğan, Milletvekili ve AK Parti Milletvekili Adayı Adnan Yılmaz ile Abdurrahim Fırat, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri,  TOKİ  Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ve çok sayıda davetliler katıldı.

 

HEDEFİMİZ, BAŞTAN BAŞA TÜRKİYE'Yİ VE ŞEHİRLERİMİZİ  YENİLEMEK

Törende bir konuşma yapan İçişleri Eski Bakanı ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, Temeli atılan kentsel dönüşüm projesinin Erzurum'a hayırlı olmasını dileyerek, şu ana kadar 660 bin konut yaptıklarını, ayrıca  100 bine yakın konutun da kentsel dönüşümle inşa edildiğini açıkladı.

 

Hedeflerinin, baştan başa Türkiye'yi ve şehirleri  yenilemek olduğunu açıklayan Ala, "İki temel siyasi anlayışın birini temsil ediyoruz. Birisi problemden yararlanan siyasi anlayış. Birisi de problemi çözen, çözümden yararlanan siyasi anlayış. Biz çözümden yana olan siyasi anlayışız. Biz meseleleri çözdükçe istikrarımızı ve iktidarımızı devam ettiriyoruz" şeklinde konuştu.

Problemleri çözdükçe sistemi de dönüştürdüklerini ifade eden Ala, "Kentsel dönüşümle konut problemlerini çözüyoruz. Milletimiz de, devletimiz de kazanıyor. Bize öyle bir destek verin ki, kentleri dönüştürdüğümüz gibi, Yeni Anayasa'yla sistemi de dönüştürelim. Bürokratik sistemden, halkın dediğinin olduğu sisteme memleketimizi dönüştürelim. Biz sistemi değiştiriyoruz. Problemi çözüyoruz. İşte buradaki problemi kentsel dönüşüm sistemiyle çözüyor, yeni kent alanları ve sosyal yaşam alanlarına dönüştürüyoruz. Gece kondu alanlarını problemsiz alanlara çeviriyoruz. Herkes kazanıyor ve milletimizde bu problem çözen kadroyu taktir ediyor ve arkasında duruyor. İşte Türkiye’ye gerekli olan anlayış bu anlayıştır. Bizim milletimizden bir istirhamımız var; bize öyle bir destek verin ki, biz kentsel dönüşüm gibi Türkiye’nin sistemini de dönüştürelim. Yeni anayasayla problemden beslenen siyasi sistemi de dönüştürelim ve Türkiye dünya ülkeleri arasında sivil bir anayasa ile bir daha geri dönülmeyen bir sistemiyle var olsun” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.


ERZURUM TARİHİNDE BİR DÖNÜM NOKTASI YAŞANIYOR


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yaptığı konuşmada, Erzurum tarihinde bir dönüm noktası yaşandığı vurgulayarak," Çünkü Erzurumlu hemşerilerim geldiğimiz günden beri bizden düşük taksitli sosyal konut istiyorlardı. Bizde, önceki Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımıza durumu ilettik. Bize, 'Erzurumlu hemşerilerimizi kira öder gibi konut sahibi yapmamız' talimatı verdi. Hemşerilerimize, kira öder gibi konut sahibi olma imkanı sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

Ülkemizde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin, hızla büyüyen şehirlerin değișen ve bozulan tarihi dokularını onararak, kent parçalarının yeniden geliștirilmesini amaçladığına işaret eden Başkan Sekmen, kentsel refah ve hayat kalitesini artırmanın kentsel dönüşümün en önemli hedefi olduğunu vurguladı. Erzurum'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda da bulunan Başkan Sekmen, "Erzurum’da, ekonomik, toplumsal, fiziksel ve çevresel yaklaşımlarla iyileştirmeye yönelik uyguladığımız kentsel dönüşüm çalışmalarında, 1 yılda önemli mesafeler kat ettik. Kentsel estetik ve dönüşüm çalışmalarında bugün şehrimizde değişim etkisi oluşturacak bir başka projemizi hayata geçiriyoruz. Bir zamanlar 'Mal Meydanı' olarak tanımlanan bu alanda yeni bir yerleşim yeri inşa ediyoruz. Ülkemizde ürettiği konutlarla Türkiye’nin yüz akı olan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyemiz tarafından ortaklaşa yürütülen 'Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’yle konforlu ve sağlıklı yeni bir yaşam alanını hemşerilerimizin beğenisine sunuyoruz" diye konuştu.

 

'MAL MEYDANI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’ KAPSAMINDA 1820 KONUT YAPILIYOR

 

27.5 hektarlık alanda yapımı gerçekleştirilen 'Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında ilk 3 etapta 1820 konut yapacaklarını açıklayan Başkan Sekmen, "Erzurum’daki imar hizmetlerine yeni bir çehre kazandıracak olan projeyle birlikte buraya okul, ticaret alanı, mescit, çocuk oyun alanı, yeşil alan, otopark, yaya, bisiklet ve koşu yolu, spor alanı ve gölet gibi sosyal donatı merkezleri de inşa edeceğiz. Bu projeyle birlikte şehrimizin eski yerleşim yeri olan Kazım Yurdalan Mahallesi’nin dokusunu modern iyileştirmeyle koruyup fiziksel bir değişimi hayata geçireceğiz." diye konuştu.

 

2015 YILI, ERZURUM’UN MAKÛS TALİHİNİN DEĞİŞECEĞİ BİR SENE OLUYOR

 

2015 yılını Erzurum’un makûs talihinin değişeceği bir sene olarak ilan ettiklerini hatırlatan Başkan Sekmen, " Bugün bu düşüncemizin, şehrimin geleceğiyle ilgili yatırımların, projelerin, kentle ilgili fikirlerimin gerçekleştiğini görmek beni ziyadesiyle mutlu ediyor, heyecanlandırıyor, çalışma azmimi kat ve kat güçlendiriyor. İnşallah sizlerin destek ve duasıyla ecdadımızın emaneti bu güzel vilayeti hep birlikte Anadolu’nun zirve şehri yapacağız. Biz Yeni Türkiye’nin yeni şehirlerini kuruyoruz. İnandık ve başaracağız." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

 

Şuanda şehrin değişik bölgelerinde 200'ün üzerinde Büyükşehir Belediyesi projesinin devam ettiğine dikkat çeken Başkan Sekmen, devam eden projeler hakkında da bilgiler verdi. Erzurum'un bir üretim ve yatırım merkezi olacağına vurgu yapan Başkan Sekmen, "Bu şehre, milli ekonomiye ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlar kazandırıyoruz. Bu şehri yeniden ihya ediyoruz. Nasıl yapacaksınız diyorlar? İş bilenin, kılıç kuşananın." diyerek, temeli atılan projenin hayırlara vesile olmasını diledi.

 

Konuşmalardan sonra İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen katılımcılarla beraber, Palandöken İlçesi Mal Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 579 adet Konut İnşaat’ının temelini attı.


Erzurum Gazetesi



Geri Dön