19 / 04 / 2024

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi imar planına durdurma kararı!

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi imar planına durdurma kararı!

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Canik ilçesi Gülsan Sanayi Sites'inde uygulamayı planladığı ve esnafların karşı çıktığı kentsel dönüşüm projesinin imar planının iptali için açılan davada, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.



Samsun Büyükşehir Belediyesinin, Canik İlçesinde yer alan Gülsan Sanayi Sitesi'nde uygulamaya geçirdiği, bölgenin kentsel dönüşümünü öngören esnafın tepkisini çektiği için davalık olan imar planında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. 


Samsun İkinci İdare Mahkemesine esnafların açtığı davada mahkeme, Büyükşehir Belediyesi nin 14.12.2015 tarihinde hayata geçirdiği imar planı teklifinde hukuka uyarlılık bulunmadığını tespit ederek, uyuşmazlığa işlemin taşınmazın sahibi olan davacının 'mülkiyet hakkını etkilemek suretiyle telafisi güç zararlara neden olacağı açıktır' ifadesini kullandı.


KARAR OYBİRLİĞİ İLE VERİLDİ 

Mahkeme açıkladığı nedenlerle hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılıı konunun 27. maddesi uyarınca taminat alınmaksızın, dava sonuna kadar yürütmesinin durdurulmasına, itiraz yolu açık olmak üzere 24 Kasım 2016 tarihinde oy birliği ile karar verdi.


Hedef Halk


Geri Dön